TEHNOLOŠKO UNAPREĐENJE

Imotski dobio nove CT uređaje na kojima će se moći napraviti više od 4000 snimanja

U utorak je u imotskoj ispostavi Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije pušten u rad novi CT uređaj. Radi se o modernom uređaju vrijednom gotovo pola milijuna eura, a uz postojeći zdravstveni kadar u ovom je gradu moguće napraviti više od 4.000 snimanja.

Naša intencija je približiti uslugu pacijentima, zbog putnih troškova, ali i dugih čekanja na CT u splitskoj bolnici. Sada svaki građanin s imotskoga područja, ali i područja susjedne Hercegovine ne mora putovati u Split koji je udaljen više od 100 kilometara. Ovo je treći CT kojega smo nabavili u posljednje dvije godine. Jedan je instaliran u središnjem domu zdravlja u Splitu, drugi je na Hvaru, a treći ovamo. Nadam se da će se do konca godine ovakav uređaj instalirati i u Makarskoj, najavljuje župan Blaženko Boban.

Ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr. Marko Rađa ističe kako je za prvi radni dan već naručeno 10 pacijenata. Podsjeća kako se u suvremenoj radiologiji najčešće koriste ultrazvuk, CT i magnet.

Imotski sada ima ultrazvuk i CT. Građevinski radovi su ovdje trajali malo više od planiranog, a danas poslijepodne je naručeno prvih 10 pacijenata. Od idućega tjedna krećemo sa snimanjima dva puta tjedno – utorkom i srijedom. Doktorica i inženjerka upisuju pacijente po javljanju i po zahtjevima iz bolnice. Ovdje će se naručivanje obavljati kroz ambulante obiteljske medicine, a naručivat će se i pacijenti koji u bolnici imaju zakazane termine pa će se ovamo prebacivati kako bi došli ranije na red, ističe dr. Rađa.

POSLJEDNJE DODANO: