MARKO SRDAREVIĆ

Imao je najkraći staž kao glavni ravnatelj policije, sad će postati novi splitski načelnik

Novi šef splitske policije, nakon što je načelnik Slobodan Marendić podnio ostavku jer mu je sin teško premlatio mladića, postat će Marko Srdarević.

Srdarević je u javnosti ostao upamćen po oštrom istupu prema navijačima koji su prije dvije godine bocama gađali policajce i pritom neke od njih ozlijedili. On je djelatnik MUP-a koji je bio na nizu rukovodećih pozicija i u Splitu i u Zagrebu, piše Index.

Srdarević je 2016. postao glavni ravnatelj policije, a onda je nakon sedam mjeseci razriješen na osobni zahtjev, što je najkraći staž na toj poziciji. Govorilo se da je Srdarević bio čovjek od povjerenja nekadašnjeg Mostovog ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića.

Novi načelnik PU splitsko-dalmatinske rođen je u Splitu prije 54 godine, završio je srednju policijsku, višu upravnu i Fakultet kriminalističkih znanosti. Policajac je od 1989. godine. Prošao je sve razine, od temeljne do ove najviše koju će preuzeti sutra.

Srdarević 1996. godine postaje načelnik Druge policijske postaje, potom obavlja dužnosti načelnika odjela i sektora te dvije i pol godine vodi Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku, no ne kao načelnik, već zamjenik.

Za vrijeme Ranka Ostojića i Evelina Tonkovića, dvaput se raspisivao natječaj za načelnika druge policijske uprave u Hrvatskoj, no nikada nije izabran. Godine 2016., prije nego je postao glavni ravnatelj policije, Srdarević je bio na čelu Uprave kriminalističke policije.

Kada je Srdarević izabran za glavnog ravnatelja policije, mediji su pisali da je navodno riječ o čistom profesionalcu koji ne podnosi nepotizam i nedisciplinu.

POSLJEDNJE DODANO: