TRENER JURE IVANKOVIĆ

“Imali smo podršku navijača, ali dobili smo i opomenu od njih”

Evo što je rekao trener Jure Ivanković nakon pobjede Hajduka nad Goricom od 2:1.

– Kraj je sezone, utakmica koja ništa ne znači u smislu ljestvice, ali lijepo je završiti sezonu na Poljudu pobjedom pred navijačima. Osjećaj je dobar, imali smo podršku, ali i opomenu od navijača. Opomena svima nama.

Jeste li razočarani što nećete biti trener Hajduka sljedeće sezone?

– Nisam niti malo razočaran što neću biti trener Hajduka u sljedećoj sezoni.

Luka Jurak? Dobio je pljesak, mogao bi biti vrlo dobar igrač?

– Nisam pobornik da se nakon jedne utakmice rade velike projekcije za mladog igrača. Danas se pokazao u dobrom svjetlu. Drago mi je zbog njega.

Imate li ambiciju vratiti se kao trener Hajduka?

– Ovo je za mene veliko i pozitivno iskustvo. Kad se situacija tako namjesti, morate je iskoristiti. Ja sam mlad trener, preda mnom je dug put.

Kako ste vidjeli utakmicu, vratili ste se od 0:1 do 2:1?

– Ovo je prvi put da smo preokrenuli utakmicu, ako se ne varam. Malo smo ušli mlako i usporeno. Gol Gorice nas je probudio, krenuli smo s više energije. Mogli smo pobijediti i uvjerljivije.

Aplauzi za trojicu igrača – Perišića i Maloču na početku utakmice, kasnije i za Melnjaka kad je ušao.

– Što se Ivana tiče, ovo mu je bio prvi start na Poljudu, iskazali smo mu čast davanjem uloge kapetana. Krovinović se složio. To što je Maloča dobio pljesak, govori puno o njemu. Uvijek predan i pošten. Drago mi je zbog Melnjaka, dobro je reagirao, a za Kranjčevićevu ćemo vidjeti, jer je teren malo nezgodan. Dario će biti veliko pojačanje za narednu sezonu.

I Nikoli Kaliniću se pljeskalo. Pa i prema mladim igračima. Doduše, bilo je i zvižduka. Kako vi to vidite?

– Dosta je u posljednje vrijeme bilo negativnih stvari, navijači očekuju da i igrači preuzmu dio krivice, pa im neke stvari nisu dobro legle. Svaki igrač ima i privatan život. Teško je sve to kontrolirati.

POSLJEDNJE DODANO: