Ibriks: Ivo Katušić je najzaslužniji što izgledam moćnije

Ivan Ibriks jedan je od najstandardnijih igrača u momčadi Splita. Ove sezone nastupio je u 23 prvenstvene utakmice od 26 odigranih kola. U posljednjem susretu protiv Dragovoljca u Parku mladeži potvrdio je svoju uzlaznu formu u drugom dijelu prvenstva uputivši sjajnu asistenciju za prvi gol Henrija Bellea. Ibriks je općenito jedan od najboljih igrača Splita u nastavku sezone, fizički je moćan, ima ga po cijeloj desnoj strani, a u posljednje vrijeme počeo je sve više sudjelovati u napadačkim akcijama. Osječanin nam je otkrio u čemu je tajna.

– Odlično se osjećam u nastavku sezone, a to mogu najviše zahvaliti kondicijskom treneru Ivi Katušiću koji mi je puno pomogao da podignem svoju fizičku spremu. Dodatno je radio sa mnom na treninzima i rezultati su vidljivi. Moram istaknuti i trenera Matića koji mi je više slobode u igri, češće mogu ići prema naprijed, a to je način igre koji preferiram.

Ibriks kaže kako je sada puno lakše igrati nakon što je Split konačno zasjeo na željeno četvrto mjesto koje vodi u Europu. 

– Protiv Osijeka i Dragovoljca smo se namučili ali ostvarili smo cilj, osvojili smo šest bodova, još je Rijeka pobijedila Lokomotivu i sada smo se zadržali na toj četvrtoj poziciji. Na nama je da u petak protiv Lokomotive pokažemo što znamo i ostvarimo ono što smo od početka željeli. Moramo još poboljšati igru, ali možda je bolje ovako, što nam vrijedi da smo dobro igrali a da nismo osvojili bodove. Nadam se da ćemo eksplodirati protiv Lokomotive.

Atmosfera u momčadi je puno bolja nakon dvije uzastopne pobjede. 

– Situacija se rasplela u našu korist, i sami smo se pomalo iznenadili kako se sve brzo odvilo. Istina, atmosfera u svlačionici je sada puno bolja nego nakon ona dva poraza na otvaranju sezone. Ove dvije pobjede su nam dale dodatno samopouzdanje i sada treba tako ostaviti. Lokomotiva je u padu, ali očekujem tvrdu utakmicu, važna je i njima i nama. Nama taj dvoboj može biti prekretnica i nećemo puno gledati na njih. Bitno je da se pripremimo na pravi način i damo sve od sebe za pobjedu.

Upravo će Ibriks imati puno posla, očekuje ga dvoboj sa Šitumom ili Pjacom.

– Obojica su vrlo neugodni igrači, ali vjerujem da neće biti problema, dat ću sve od sebe da ih zaustavim. Oni su mlada ekipa, puno trče, dobro pokrivaju prostor i imaju vrlo jak napad. Ipak, mislim da ćemo ih uspješno zatvoriti i nametnuti svoju igru – optimistično zaključuje desni bek “crvenih” pred možda najbitniju utakmicu ovog dijela sezone. 

POSLJEDNJE DODANO: