Danijela Martinović o počecima solo karijere: “U klubu kod Siska imala sam 0 prodanih karata”

Danijela Martinović od malih nogu se bavi glazbom i ide joj u životu, kako bi rekla njezina pjesma. Na tron grupe Magazin je došla 1991. Uspješna, ali prije svega vesela pjevačica za pet godina u Magazinu kaže da su joj bile najljepše, ali i najzahtjevnije u životu. Nakon što je napustila najpopularniju grupu, nije znala ni kako se predstaviti prije nastupa. Menadžment je predlagao Danijela – Ex Magazin, prisjetila se s osmjehom na licu slatkih briga. Korak po korak i hit po hit, sa slušateljima Happy FM-a je podijelila svoje iskustvo i otkrila da nije sve odmah išlo ‘glatko’.

Briljantića je baš bilo. Bio je jedan disco klub u blizini čini mi se Siska, gdje sam imala apsolutno rekordnih 0 prodanih karata, hahahaha…. Nikad to ne bih promijenila, jer je to sve taj put, koliko je to sve zapravo čudno bilo, a nekoliko mjeseci nakon toga počeli su se događati  Zovem te ja, Ide mi, u životu ide mi, Što sam ja, što si ti, Neka mi ne svane,…nakon toga se onda stvarno sve nekako zakotrljalo…

Voditelja Elvisa Mehičića zanimalo je je li uopće izašla na pozornicu?

– Ne, bili su samo konobari i tada sam otišla kući kada smo vidjeli da neće nitko doći, ali moram reći da nisam imala stres neki, strah, neku neizvjesnost. Čak smo se šalili na taj račun kasnije i došli do pouke – nikada ne treba odustati u životu, apsolutno nikada, zaključila je Danijela.

Osim glazbene, Danijela ima uspješnu  i spisateljsku karijeru, a fanovima je na frekvencijama Happy FM-a otkrila da se kroz pisanje najbolje i najpotpunije izražava, da joj je ono postalo hrana za dušu. Fanove će uskoro obradovati i objavljivanjem memoara.

– Do sada sam objavila tri slikovnice, dvije knjige poetskih zapisa, u kraćoj formi, a većina ih je u rečenici, dvije. Sve su nastale tako što sam koračajući dolazila do nekih spoznaja. Memoarske dionice će se zvati novi roman, vrlo brzo će izaći, službeno smo u završnim fazama, teško mi je slijediti neke datume, ali mislim da bi promocija mogla biti 1. 6., knjiga je veću tisku. Nakon emisije bi trebala po prvi svoj otisak.

Danijela Martinović iza sebe ima puno hitova, ali jedna pjesma je posebno srcu prirasla, koju je neposredno prije smrti napisao neprežaljeni Đorđe Novković.
 
– Đorđe mi jako fali, i taj protok vremena kad netko ode ne znači ništa, mi smo bili prijatelji. On je bio moj mentor, moj drugi tata i otpjevala sam tu njegovu pjesmu Na po’ mi srce živi, radi nje osjećam zahvalnost, ali i teret. To je jedna od ljepših pjesama u mojoj karijeri.

S radošću se prisjetila i Kemala Montena s kojim je snimila duet. Njegove pjesme je slušala od djetinjstva, s obzirom da je njezina mama obožavala Kemu. Otkrila je da se šokirala kada je nazvao i ponudio duet za pjesmu Ovako ne mogu dalje.

– Kemica – upoznala sam predivnog čovjeka, i umjetnika i dobila sam pjesmu kakvu nisam ni slutila da ću imati i da će postići taj doseg. Imam u planu novi duet, ali ne smijem otkriti o kome se radi, doista je poseban duet u pripremi, mogao bi skoro biti vani. Ne volim termine, ali stvarno skoro.

Danijela je s osmijehom na licu poručila da je sretna i u privatnom životu. Pred njom je puno planova, iako voli intimniji odnos sa publikom, poručila je da je apsolutno spremna i za zagrebačku Arenu.

POSLJEDNJE DODANO: