Apple patentira otključavanje gestama

Ovog je tjedna američki Patentni ured objavio dvije Appleove patentne prijave predane još u listopadu 2012., a koje se odnose na sustav otključavanja iPhone i iPad uređaja putem gesti .Iako takav sustav otključavanja postoji na raznim Android uređajima još od 2008. godine, Apple ima ideju kako ga unaprijediti, a onda naravno svoju ideju žele zaštititi patentom.

Prema njima, otključavanje gestama bilo bi prilagodljivije samom korisniku, koji bi mogao po vlastitom nahođenju rasporediti po zaslonu grafičke elemente koje treba spojiti određenom gestom, piše Bug.hr.

Svakoj bi se tako definiranoj točki moglo dodijeliti još dodatnih karakteristika poput manje ili veće tolerancije na ljudski “promašaj” mete kod unosa geste. Bilježilo bi se i karakteristično ubrzanje prsta po zaslonu, te pauze kod prepoznavanja pokreta za otključavanje, a bilo bi moguće u gestu uključiti i nevidljive točke koje treba spojiti.

Unatoč opširnom opisu i zahtjevu za ovakvim patentom, nije potpuno jasno hoće li on ikada ugledati svjetlo dana na Appleovim uređajima, budući da se od te kompanije očekuje da nastavi s implementacijom pouzdanog Touch ID sustava u sve veći broj svojih uređaja.

POSLJEDNJE DODANO: