[FOTO] Na Rivi održan humanitarni buvljak za udrugu Autizam 365

Humanitarni buvljak na splitskoj Rivi za djecu s autizmom i starije autiste, u organizaciji splitskog SDP-a počeo je u subotu u 10 sati. Cilj plemenite akcije je prikupiti sredstva za organizaciju ljetnog kampa za djecu s autizmom i starije autiste koji organizira udruga Autizam 365.

Potrebno je prikupiti ukupno 30 tisuća eura kako bi se omogućila skrb i sadržaj za autistične članove naše zajednice koji su tijekom praznika prepušteni isključivo borbi i snazi njihovih roditelja jer im institucije ne nude cjelogodišnju skrb.

Predsjednik splitskog SDP-a Davor Matijević, izrazio je zadovoljstvo što su se ovoj humanoj akciji pridružile sve splitske političke opcije. 

Drago mi je da su sve političke opcije odazvale ovoj akciji i to jedinstvo je jedna od važnijih poruka. Imamo naše sugrađane koji imaju problema i ono na što upozorava udruga Autizam 365 da kada završi školska godina oni ostaju van sustava, nemaju nikakvu pomoć ni podršku. I upravo zbog toga su se sami oni okupili i traže sredstva kako bi organizirali ljetni kamp. 

Ovaj je buvljak na jednoj simboličnoj razini gesta i incijativa od strane SDP-a i ostalih političkih opcija. Mislim da je to dobro da postoji jedan konsenzus i jedinstvo kada je u pitanju pomoć za naše sugrađane. – rekao nam je. 

Martin Mladen Pauk, gradski vijećnik iz Domovinskog pokreta, kazao nam je što se sve nudi na buvljaku. 

Nema nikakvih političkih predznaka, radi se o humanitarnom buvljaku. Drago mi je da našim sugrađenima možemo ponuditi razne sportske rekvizite i memorabilije. Imamo desetak dresova Hrvatske nogometne reprezentacije, Hajduka, KK Split, HNK Vukovara. 

Imamo i pedesetak originalnih lopti, šalica, maskota i ostalih rekvizita, nekoliko knjiga o povijesti Splita i nadamo se da ćemo uspjeti s prikupljenim sredstvima našim sugrađanima u potrebi omogućiti ljetovanje kakvo su zaslužili. – kaže Pauk.

POSLJEDNJE DODANO: