Ukupne tražbine KK Split iznose 20,5 milijuna kuna

Utvrđen je ukupan iznos tražbina za Košarkaški klub Split, a one iznose 20,5 milijuna kuna. Došlo je do nekih promjena pa će se morati raditi izmjene plana financijskog i operativnog restrukturiranja.

– Hypo banka je izašla iz predstečajne nagodbe, a rate kredita u iznosu od dva milijuna kuna koje je KK Split podigao u toj banci namiruje Grad. Također, u predstečajnu nagodbu je ušla Credo banka, ali je za isti iznos izašla škola košarke. Naime, škola košarke je 2010. godine podigla kredit u toj banci, ali je 
sredstva preusmjerila na KK Split – kazala je savjetnica gradonačelnika Anđelka Visković i dodala kako će se idući tjedan održati sjednica Nadzornog odbora na kojoj će se donijeti odluka o sazivanju Skupštine, na kojoj bi se trebale donijeti odluka o tome tko će biti revizor društva, a razgovarat će se i o dijelu vjerovnika koji su iskazali interes da svoja potraživanja pretvore u dionice kluba.

Gradonačelnik Ivo Baldasar je komentirao kako situacija s Košarkaškim klubom ide očekivano dobro, a demantirao je priču s Gripa da je Jolly zainteresiran za ulaganje u klub.

– Koliko znam, on službeno nije ni bio zainteresiran za ulaganje. Nismo od njega dobili nikakvu konkretnu informaciju. Sumnjam da je to istina, jer da je točna informacija nema razloga zbog kojeg nam se čovjek ne bi javio i tražio razgovor s nama – zaključio je Baldasar.

POSLJEDNJE DODANO: