SUTRA PROMJENJIVO OBLAČNO

I danas se nastavlja toplo vrijeme: Evo kad stiže obilna kiša

Danas će veći dio Jadrana i njegova okolna područja biti obavijeni umjerenim do pretežno oblačnim nebom, s povremenim mogućnostima za blage oborine. Uprkos oblacima, središnje i istočne regije zemlje uživat će u djelomično ili pretežno sunčanom vremenu, što će pridonijeti ugodnom osjećaju razmjerno toplog dana za ovo doba godine, prognoza je DHMZ-a.

Vjetar će biti promjenjivog intenziteta; u unutrašnjosti zemlje možemo očekivati umjeren do jak jugozapadni vjetar, koji će u gorju povremeno dosezati i olujne udare. Na Jadranu će prevladavati slabo do umjereno jugo i južni vjetar.

Temperaturni uvjeti ostat će ugodni i iznad prosjeka za ovo doba godine. Najviša dnevna temperatura kretat će se uglavnom između 12 i 17 stupnjeva Celzijevih, dok će središnje i istočne regije imati temperature do 19 °C.

Detaljna prognoza po regijama

Istočna Hrvatska

Većinom sunčano i razmjerno toplo. Ujutro relativno mirno pa uz rijeke može biti kratkotrajne magle. Sredinom dana umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, ponegdje, osobito u gorju na zapadu lokalno može biti i jakih udara, krajem dana opet će oslabjeti. Najniža jutarnja temperatura od 4 do 8, a danju može mjestimice porasti i do 19 °C.

Središnja Hrvatska

Prevladavat će sunčano i za doba godine iznadprosjeno toplo. Povremene umjerene naoblake bit će na jugu ujutro i opet krajem dana. Vjetar većinom slab i umjeren jugozapadni, ponegdje jak, osobito u višem gorju sredinom dana prolazno s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura od 4 do 8, a najviša dnevna između 16 i 19 °C.

Gorski kotar i Lika

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima sredinom dana osobito u uglavnom suhoj Lici. U Gorsko oblačnijem gorskom kotaru povremeno može pasti vrlo malo kiše. Puhat će uglavnom umjeren, povremeno i jak jugozapadnjak, u višim predjelima s olujnim udarima osobito sredinom dana. Najniža tempertura zraka između 2 i 7, najviša dnevna većinom od 10 do 15 °C.

Istra

Umjereno do pretežno oblačno, ponegdje sa maglom i sumaglicom, tek mjestimice manja mogućnost za slabu kišu ili rosulju, a tijekom dana povremeno su moguća i sunčana razdoblja. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadni vjetar. More će biti većinom malo, prema otvorenom ponegdje do umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 6 i 11, u unutrašnjosti Istre između 2 i 7 °C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 11 i 16 °C.

Sjeverni Jadran

Umjereno do pretežno oblačno uz mogućnost za vrlo malo kiše, uglavno uz obalu na širem riječkom području. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni. Najniža jutarnja tempetura zraka ugalvnom između 8 i 11, u unutrašnjosti Istre od 4 do 7 °C. Najviša dnevna od 12 do 14, ponegdje moguće i 15 °C.

Dalmacija

Djelomice sunčano, prolazno s više oblaka, osobito na sjevernom dijelu i u unutrašnjosti no i dalje razmjerno toplo te uglavnom suho. Puhat će slabo i umjereno jugo. Najniža temperatura u unutrašnjosti od 1 do 5, na obali i otocima između 7 i 11 °C. Najviša dnevna od 13 do 16, na otocima ponegdje i 17 °C.

Sutra promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima

Sutra će vrijeme biti promjenjivo oblačno s povremenim sunčanim razdobljima. Na Jadranu i u predjelima uz more očekuje se više oblaka, s lokalnom mogućnošću za malo kiše.

Vjetar će biti većinom umjeren, na mahove i jak, s jugozapadnim i zapadnim smjerovima, dok se na Jadranu očekuje i jugo.

Temperaturne vrijednosti ujutro će se kretati od 4 do 8 °C u unutrašnjosti, dok će na Jadranu biti nešto toplije, s temperaturama između 8 i 11 °C. Najviša dnevna temperatura bit će većinom u rasponu od 14 do 17 °C, dok bi u nekim unutarnjim područjima mogla dosegnuti i do 19 °C.

POSLJEDNJE DODANO: