PREVARANTI NE MIRUJU

HZZO se oglasio zbog pokušaja prevare, posebno upozoravaju umirovljenike

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) obavijestio je javnost je kako se ovih dana opet ponavljaju pokušaji prijevare građana, posebice umirovljenika, kojima se pokušavaju prodati različiti proizvodi u ime HZZO-a.

Jedna je osiguranica prijavila da joj se nepoznata osoba telefonski lažno predstavila kao djelatnik HZZO-a i pokušala prodati „pojas za kralježnicu“, inzistirajući da gospođa primi na kućnu adresu „paket kao poklon EU, uz plaćanje određene poštarine“, nazivajući pri tome sa skrivenog broja.

HZZO je u više navrata upozoravao građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome medicinska pomagala, usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana. HZZO je u proteklih nekoliko godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.

Napominju kako HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Građane, koji se nađu u spomenutoj situaciji, pozivaju da pokušaj prijevare prijave policiji.

POSLJEDNJE DODANO: