HITNI APEL

HŽ moli građane da se suzdrže od skupljanja kukuruza na mjestu nesreće

Teretni vlak, prepun žita, sudario se u ponedjeljak ujutro s vozilom za održavanje pruge HŽ Infrastrukture na trasi između Škrljeva i Meje, rezultiravši značajnom materijalnom štetom. Unatoč ozbiljnom incidentu, srećom, nije bilo ozlijeđenih ni poginulih.

Sanacija mjesta nesreće je u tijeku već pet dana, no situaciju otežava znatan broj građana koji se okupljaju na tom području kako bi prikupili i uklonili rasuto žito. Ta neodgovorna prisutnost stvara kaos i ometa radnike zadužene za čišćenje i obnavljanje mjesta nesreće. Postoji i ozbiljna zabrinutost zbog građana koji dolaze osobnim i teretnim vozilima te se spuštaju na prugu, što je izrazito opasno i ističe HŽ, strogo zabranjeno iz sigurnosnih razloga.

Unatoč tome što je vlasnik tereta odustao od istog, HŽ Infrastruktura, kao upravitelj željezničke infrastrukture u Republici Hrvatskoj, ima zakonsku obvezu adekvatno se brinuti o materijalu i odvesti ga na propisani deponij. U tu svrhu, angažirana je specijalizirana tvrtka.

HŽ je izdao apel građanima da omoguće nesmetano obavljanje posla radnicima koji neprekidno rade na terenu kako bi što prije i sigurno završili proces raščišćavanja mjesta nesreće te obnavljanja vitalne pruge koja je od iznimnog značaja za cijelu državu i šire.

POSLJEDNJE DODANO: