Željka Markić u prvoj kolumni “oprala” predsjednika Josipovića

Željki Markić zasmetao je predsjednikov stav da se treba promijeniti Zakon o referendumu koji je iznio na konferenciji ‘Otvorena Hrvatska’. Josipović smatra da zakonom treba spriječiti da se ubuduće narušavaju temeljna ljudska prava na referendumima.

‘Hrvatski Ustav i Zakon o referendumu štite sva temeljna ljudska prava i o njima hrvatski birači ne mogu odlučivati na referendumu. Niti su to mogli ikad u prošlosti. Koja su to temeljna ljudska prava, određuje Opća deklaracija o ljudskim pravima UN-a i Europska konvencija o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda. Sve zemlje članice UN-a i EU-a imaju obvezu poštivati i ne narušavati temeljna ljudska prava, tako i Hrvatska’, piše Markić a prenosi portal Crol.hr.

Komentar nastavlja podsjećajući kako ‘želja dvije osobe istog spola da se njihova veza naziva brakom te da se toj vezi dodijele prava koja proizlaze iz braka – poput posvajanja djece – nije ljudsko pravo’. Baš zato, tvrdi Markić, hrvatski su građani na prvom građanskom referendumu 1. prosinca 2013. imali priliku odlučivati žele li da hrvatski Ustav zaštiti brak kao životnu zajednicužene i muškarca.

Ponovno je izrazila nezadovoljstvo ‘nametanjem Zakona o životnom partnerstvu kojim aktualna vlada i dalje silom pokušava redefinirati brak i obitelj‘. Više pročitajte OVDJE.

POSLJEDNJE DODANO: