TRAŽE HITNE MJERE PROTIV NASILJA

“Huligani u Splitu terorizirali grad”: Oštra reakcija Sindikata policije

Sindikat policije Hrvatske izrazio je duboko ogorčenje ponovnim divljačkim napadom na policijske službenike od strane takozvanih navijača, koji se dogodio sinoć u Splitu.

Njihovo priopćenje prenosimo u nastavku:

Sindikat policije Hrvatske ogorčen je ponovnim divljačkim napadom na policijske službenike od strane takozvanih navijača koji se sinoć dogodio u Splitu. Napad se dogodio bez ikakvog razloga, osim ako je nezadovoljstvo prikazanim na terenu u glavama tih huligana valjani razlog za višesatne napade na policijske službenike, mirne građane, nogometaše te za masovno uništavanje javne imovine. 

Ozlijeđenim kolegama, a pogotovo onima s teškim i opasnim ozljedama, želimo brz oporavak i poručujemo da ćemo se ustrajno zalagati da se krivci najoštrije kazne. Pozivamo sve nadležne institucije da već jednom zaustave ovakvo ponašanje i da se izgrednicima zauvijek stane na kraj prije nego što bude prekasno. 

Pojedincima nije mjesto na tribinama, gdje ugrožavaju sigurnost normalnih navijača, građana i policijskih službenika te ujedno bacaju ljagu na navijački klub, kao i na sportska natjecanja. – stoji u priopćenju.

POSLJEDNJE DODANO: