SLACK ZAJEDNICA

Hrvatski startup Daytona otvara kod i donosi novu efikasnost u razvoju softvera

Hrvatski startup Daytona, pionir u području programiranja u cloudu, objavio je lansiranje Daytona, novog alata otvorenog koda za upravljanje developerskim okruženjem (Development Environment Management). Daytona revolucionizira način postavljanja developerskog okruženja omogućujući programerima da to učine jednostavno jednom naredbom, čime se značajno pojednostavljuju radni procesi i olakšava stvaranje softvera.

Ovaj alat otvorenog koda omogućuje programerima da prilagode alat vlastitim potrebama, što dodatno potiče suradnju i dijeljenje znanja unutar programerske zajednice. Ivan Burazin, osnivač i izvršni direktor Daytone, ističe da je cilj Daytone ukloniti složenost i dugotrajnost postavljanja razvojnih okruženja te doprinijeti zajednici otvorenog koda.

Daytona nudi niz inovativnih značajki, uključujući mogućnost pokretanja razvojnih okruženja na različitim infrastrukturama, podršku za različite arhitekture te integraciju s popularnim IDE-ovima poput VS Code i JetBrains. Također, alat nudi sigurnu VPN vezu i jednostavnu integraciju s Git pružateljima poput GitHuba, GitLaba i Bitbucket.

Lansiranje Daytone popraćeno je sveobuhvatnim online vodičem i Slack zajednicom kako bi programeri mogli dijeliti svoja iskustva i tražiti pomoć. Tvrtka također planira organizirati niz događanja kako bi dodatno povezala programersku zajednicu i pružila priliku za upoznavanje s osnivačima tvrtke, investitorima i prijateljima.

Daytona poziva sve zainteresirane programere da se pridruže njihovoj zajednici, doprinose projektu i ostanu informirani o najnovijim unapređenjima putem praćenja njihovog GitHub repozitorija. Za više informacija i preuzimanje alata posjetite www.daytona.io.

O Daytone: Daytona Platforms, Inc. osnovan je od strane iskusnih stručnjaka programiranja u oblaku s ciljem poboljšanja iskustva programera kroz pojednostavljenje stvaranja softvera putem intuitivnih i naprednih alata. Tvrtka je posvećena poticanju bržeg, učinkovitijeg i suradničkog inoviranja u programiranju.

POSLJEDNJE DODANO: