THE INDEPENDENT LISTA

Hrvatski nacionalni park i još tri destinacije našli se na listi najpopularnijih destinacija svijeta

Iako atrakcije poput Velikih piramida ili Bazilike Svetog Petra izazivaju strahopoštovanje, neki od najnevjerojatnijih prizora na zemlji nastali su zahvaljujući prirodi. Priroda ima dosta toga ponuditi, od slapova i kanjona do vrhova prekrivenih snijegom, i sve je vrijedno poštovanja

“The Independent”, jedan od najpoznatijih britanskih medija, objavio je članak o 11 uzbudljivih i all-inclusive destinacija koje se obavezno moraju posjetiti u ovoj godini.

Ove destinacije pružaju jedinstveno iskustvo i nezaboravan doživljaj, a među njima se nalazi i Nacionalni park Plitvička jezera.

Plitvička jezera su najstariji i najveći nacionalni park u Hrvatskoj. Ova regija je proglašen nacionalnim parkom 1949. godine, a od 1979. godine Plitvice se nalaze i na listi svjetske baštine Unesca.

Nacionalni je park smješten u srcu Hrvatske, najpoznatiji je po kristalno čistim jezerima i slapovima u impresivnom šumskom okruženju. Ovaj jedinstveni prirodni fenomen, prikazuje ljepotu divlje prirode, pružajući posjetiocima priliku da uživaju u čarima ovog prirodnog bisera.

Park ima ukupno šesnaest jezera koja su raspoređena u terasama i povezana serijom vodopada. Jezera su poznata po svojim živopisnim bojama, koje variraju od azurne do zelene, sive i plave, što ovisi o mineralnom sadržaju i organizamima u vodi, kao i o uglu sunčeve svjetlosti.

Park nije samo destinacija za ljubitelje prirode, već i stanište raznovrsne flore i faune, uključujući retke i ugrožene vrste. To je raj za fotografe, planinare i sve one koji žele uživati u tišini i ljepoti prirode.

Pored Plitvičkih jezera, na listi su se našle i druge destinacije iz Hrvatske, Baraćeve špilje, Hvar i Zadar, prenosi Poslovni dnevnik.

POSLJEDNJE DODANO: