DOBAR POSAO U HANOVERU

Hrvatska srušila Njemačku, Olimpijske igre su osigurane!

Nije još sto posto sigurno, ali nakon što je srušila i Njemačku u Hanoveru s 33:30, Hrvatska je koračić do plasmana na Olimpijske igre u Parizu. Hrvatska nakon dvije utakmice ima četiri boda i u nedjelju igra protiv najlošije momčadi na turniru, Alžira.

Naša je reprezentacija otvorila utakmicu sa 4:0 i više se nije okrenula. Njemačka niti jednom nije izjednačila, niti jednom nije stigla na bliže od minus dva u nekoliko navrata u drugom poluvremenu. Hrvatska je imala i 16:9 pred kraj prvog dijela, u tom dijelu je briljirao vratar Kuzmanović, a napad je radio kao podmazan. Napad je i u drugom poluvremenu funkcionirao baš kako treba, naši igrači nisu gubili glavu i ostali su čvrsti u trenucima kad je Njemačka nadirala. U konačnici, tih plus dva se pretvorilo u plus pet, Njemačka je morala priznati da je naletjela na bolje od sebe.

HRVATSKA: Kuzmanović, Mihić, Duvnjak 5, Šoštarić 5, Gojun, Mandić, Karačić, Načinović 2, Cindrić 2, Vistorop, Martinović 8, Šipić 3, Glavaš, Srna 2, Klarica 2, Jelinić 4.

NJEMAČKA: Spath, Lichtlein, Golla 2, Heymann 3, Knorr 1, Zerbe 4, Koster 1, Michalczik 1, Uscins 8, Semper, Wolff, Dahmke 3, Mertens, Steinert 1, Kastening 1, Kohlbacher 5.

POSLJEDNJE DODANO: