POBJEDA NA JEDANAESTERCE

Hrvatska s(p)retnija od Tunisa, u finalu protiv Egipta

Nogometna reprezentacija Hrvatske plasirala se u finale turnira u Kairu nakon što je bila sretnija i spretnija od Tunisa u izvođenju jedanaesteraca. Nakon 0:0 odmah su se pucali jedanaesterci, a Hrvatska je bila bolja s 5:4 zahvaljujući vrataru Ivici Ivušiću, koji je obranio tri penala. Ivušić nas je dvaput vraćao iz minusa, a trećom obranom nas odveo u finale protiv Egipta u utorak.

Utakmica nije ponudila previše i Hrvatska može biti sretna da je završila 0:0. Velike prilike za Tunis promašili su Abdi u 26. i Ltaief u 76. minuti, a VAR im je zbog minimalnog zaleđa poništio pogodak Jelassija u 31. minuti. Hrvatska je u prvom poluvremenu bila loša, neinventivna i dosadna, a u drugom tek nešto bolja, s nekoliko (polu)prilika uglavnom nakon prekida. Najbliže pogotku bio je Kramarić kad je glavom preusmjerio slab šut Gvardiola, ali vratar Ben Said je obranio. Vratar Tunisa jeu 92. minuti uspio zaustaviti neugodan šut Marca Pašalića s 20-ak metara.

Vlašiću je vratar Dahmen obranio prvi jedanaesterac, Ivušić je u četvrtoj seriji pročitao šut Jelassija, pa je u šestoj seriji Juranovićev udarac obranjen, ali Jaziri to nije materijalizirao u pobjedu Tunisa. Opet je Ivušić bio bolji, kao i kad je u sedmoj seriji zaustavio pokušaj Haddadija.

Jedanaesterci: Vlašić – Dahmen obrana, 0:1 Ben Romdhane, 1:1 Kramarić, 1:2 Laidouni, 2:2 Petković, 2:3 Abdi, 3:3 Majer, Jelassi – Ivušić obrana, 4:3 Mario Pašalić, 4:4 Ltaief, Juranović – Dahmen obrana, Jaziri – Ivušić obrana, 5:4 Marco Pašalić, Haddadi – Ivušić obrana

HRVATSKA: Livaković (od 46. Ivušić), Juranović, Erlić (od 59. Ćaleta-Car), Gvardiol, Sosa, Modrić (od 59. Vlašić), Brozović (od 59. Marco Pašalić), Kovačić (od 68. Petković), Mario Pašalić, Kramarić, Ivanušec (od 68. Majer).

TUNIS: Ben Said (od 90+4. Dahmen), Kechrida, Bronn, Ghandri, Abdi, Achouri (od 88. Jaziri), Jelassi, Ben Romdhane, Laidouni, Haddadi, Rafia (od 73. Ltaief).

POSLJEDNJE DODANO: