TRIJUMF U DOHI

Hrvatska osigurala spektakularnu pobjedu nad Srbijom

U velikom vaterpolskom klasiku u Dohi, Hrvatska i Srbija susreli su se u ključnom dvoboju za polufinale Svjetskog prvenstva. Oba tima su već osigurala plasman na Olimpijske igre u Parizu te traže pobjedu kako bi ostvarila svoj cilj osvajanja medalje. Hrvatska je dominirala u grupnoj fazi s pobjedama nad Australijom, ali porazom od Španjolske, dok je Srbija također imala uspješan prolazak kroz grupnu fazu, osiguravši prvo mjesto u svojoj grupi pobjedama nad Japanom, Crnom Gorom i SAD-om.

Utakmica je započela s Hrvatskom koja je povela 1:0 golom Žuvele s igračem više, ali Srbija je brzo odgovorila izjednačivši rezultat na 1:1 preko Mandića. Ipak, Hrvatska je ponovno preuzela vodstvo kada je Marinić-Kragić pogodio iz peterca, ali Srbija je uspjela izjednačiti na 4:4 golom Rašovića pri kraju prvog poluvremena.

U drugoj četvrtini, nakon što je Hrvatska propustila nekoliko prilika, Srbija je povela s 5:4 golom Jakšića, ali Hrvatska je brzo izjednačila na 5:5 preko Lončara. Unatoč tome, Srbija je ponovno preuzela vodstvo s 6:5 golom Jakšića, ali Hrvatska je odgovorila i izjednačila na 6:6 preko Fatovića. Ipak, Srbija je uspjela povesti s 9:8 nakon gola Mandića iz peterca, ali Hrvatska je izjednačila na 9:9 preko Burića, čime je završilo drugo poluvrijeme, dok je rezultat na poluvremenu bio izjednačen 9:9.

Početak treće četvrtine donio je intenzivan ritam igre. Hrvatska je preuzela inicijativu s uvjerljivim vodstvom od 11:10 nakon što je Fatović zabio s igračem više. Srbija je odgovorila izjednačenjem na 10:10 golom Vica s dva metra. Nakon toga, Hrvatska je povela 10:9 kada je Žuvela iskoristio situaciju s igračem više. Uslijedila je serija propuštenih prilika i obrana, uključujući obranjeni peterac Bijača protiv Mandića. Hrvatska je zadržala pritisak, dok je Srbija griješila s igračem više. Na kraju treće četvrtine, rezultat je ostao neizvjestan, s Hrvatskom koja vodi 11:10. Utakmica je ušla u završnu fazu, obećavajući uzbudljiv završetak.

Zadnja četvrtina počela je s napetošću na terenu. Nakon obostranog isključenja Lončara i Rašovića, Hrvatska je imala priliku preuzeti inicijativu. Utakmica je ostala izjednačena, a Hrvatska je povela 11:11 golom Rašovića s igračem više. Nakon toga, Hrvatska je ponovno preuzela vodstvo 12:11 nakon fantastičnog gola Žuvele na postavljenu obranu. Međutim, Srbija je izjednačila na 12:12 golom Rašovića. Bijač je obranio novi peterac, a Hrvatska je potom povela 13:12 golom Fatovića. Nakon još jednog obranjenog peterca, Burić je zabio za vodstvo 14:12, dok je Fatović iz peterca postavio konačan rezultat 15:12. Međutim, Srbija je smanjila razliku na 15:13 golom Lukića za -2, pokazujući svoju odlučnost i borbenost prema kraju utakmice.

Sretan kraj utakmice za Hrvatsku koji potvrđuje njihovu pobjedu nad Srbijom rezultatom 15:13. Ovaj veliki trijumf nije samo potvrda njihove sportske vještine, već i pokazatelj nevjerojatnog timskog duha i upornosti. Hrvatska ekipa je demonstrirala svoju sposobnost da se izbori s izazovima i ostvari pobjedu u ključnom trenutku, što ih sada vodi u polufinale Svjetskog prvenstva u vaterpolu.

POSLJEDNJE DODANO: