ELIMINACIJA RUKOMETAŠICA

Hrvatska ispala sa Svjetskog prvenstva nakon što je „prosula“ plus 6

Rukometašice Hrvatske su vodile protiv Mađarske gotovo cijelu utakmicu u posljednjem kolu drugog kruga Europskog prvenstva, imale su plus 6 u 43. minuti i plus 4 u 54. minuti, ali od 22:18 više nisu postigle pogodak, a primile su pet, pa je završilo 22:23. Umjesto plasmana u četvrtfinale i osiguravanja kvalifikacija za Olimpijske igre, sve dobro što su radile 55 minuta prokockale su u posljednjih pet. Nevjerojatno!

Raspad je, zapravo, počeo od 18:12 u 43. minuti. Mađarski izbornik je pozvao time-out, a nakon njega su naše rukometašice dopustile četiri gola u dvije minute. To je bio povratak Mađarske, naše su ušle u mlin i jedino kako smo u napadu postizali golove, bilo je iz sedmeraca. Krila potpuno neupotrebljiva, sve što su šutnule, obranila im je vratarka Mađarske, pa je onda bilo jasno da će suparnice stisnuti sredinu i ugušiti ono što nam jedino funkcionira.

Na kraju je u 60. minuti Milosavljević promašila sedmerac za izjednačenje. Njen jedini promašaj, ali prije toga je primila pljusku preko lica i bila je u bolovima. Izbornik je morao promijeniti izvođačicu. Šteta, umjesto četvrtfinala, Hrvatska putuje kući.

POSLJEDNJE DODANO: