RASPLET U SKUPINI C

Hrvatska definitivno eliminirana, Slovenija u osmini finala, Srbija ispala

Previše se toga moralo poklopiti i zato se Zlatko Dalić već na press konferenciji u 12 sati pozdravio s novinarima i poželio im sretan put kući. Čak četiri rezultata morala su „igrati“ u korist Hrvatske, po dva iz dvije skupine, da bi naša reprezentacija prošla u osminu finala sa samo dva boda. Ta teorija je „pala u vodu“ u utorak navečer, niti je Engleska pobijedila Sloveniju (a trebala je s tri ili više golova razlike), niti je Danska svladala Srbiju. Doduše, Srbi više nisu važni, ispali su i oni, a u osminu finala je prošla Slovenija, prvi put u povijesti na nekom velikom natjecanju. Eto, takav je trener Matjaž Kek.

Obje utakmice u skupini C u posljednjem kolu završile su 0:0, Engleska – Slovenija i Danska – Srbija. Ukupno je u šest utakmica postignuto samo sedam golova, Engleska je prva s pet bodova, Danska druga s tri, koliko ima i treća Slovenija, Srbija je posljednja s dva boda. Dakle, Danska i Slovenija su upisale po tri remija i imaju gol-razliku 2:2. Imaju i isti broj žutih kartona, pa je Danska druga, jer je ostvarila bolji rezultat u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Engleska čeka jednu od trećeplasiranih, Danska će igrati protiv Njemačke, Slovenija može igrati s Portugalom ili pobjednikom skupine E.

POSLJEDNJE DODANO: