KREĆE DRUGI KRUG EURA

Hrvatska bi večeras protiv Francuske pobjedom otvorila put prema polufinalu

U 25 utakmica na tri najvažnija natjecanja (Olimpijske igre, Svjetsko prvenstvo, Europsko prvenstvo) Hrvatska je pobijedila Francusku 9 puta i izgubila 15 puta u jednom od najvećih rivalstava u svijetu rukometa. Može li momčad Gorana Perkovca večeras od 18 sati u Kölnu do 10. pobjede, koja bi širom otvorila vrata Europskog prvenstva u Njemačkoj?

– Ovako bih ja to postavio, ako želimo dalje, moramo dobiti tri od četiri utakmice u skupini. Dobijemo li Francuze, značit će nam to ekstremno puno. Ako izgubimo, još uvijek imamo tri utakmice koje možemo dobiti – rekao je naš izbornik.

Francuska je moćna, najjača svjetska reprezentacija kroz posljednjih 30 i nešto godina s ukupno 22 medalje od Olimpijskih igara u Barceloni 1992. godine s time da su čak šest puta bili svjetski prvaci, a po tri puta olimpijski pobjednici i europski prvaci. Samo to je dovoljno da se naježiš, ali i da se po mogućnosti ne uplašiš. Naša je nada što se rukometa konačno ostavio Thierry Omeyer, čudesni vratar koji nas je godinama uništavao i razbijao nam snove.

– Ako ćemo se hrvati s njima, u tome su oni bolji od nas – naglasio je Perkovac.

Neizvjesno je hoće li u našem sastavu biti kapetan Domagoj Duvnjak. Jest da je u tri utakmice u skupini malo igrao, ali…

– On je pod temperaturom, nadam se da će igrati, jer baš s njim imam velike planove za ovu utakmicu.

U našoj skupini danas će još igrati Mađarska – Austrija (15.30 sati) i Njemačka – Island (20.30 sati).

Poredak: 1. Mađarska 2 boda, 2. Francuska 2 boda, 3. Hrvatska 1 bod, 4. Austrija 1 bod, 5. Njemačka 0 bodova, 6. Island 0 bodova.

POSLJEDNJE DODANO: