NESLAVNI DAN

Hrvatska bez odličja drugog dana EP-a u taekwondou

Drugog dana europskog taekwondo prvenstva Hrvatska je ostala bez borbe za odličja u ranoj fazi natjecanja. 

Iako je epilog mogao biti znatno drugačiji, nedostatak koncentracije i peh u ždrijebu kumovao je drugom danu bez medalje za Hrvatsku. 

Olimpijac Ivan Šapina i prvi nositelj kategorije do 87 kilograma te aktualni europski prvak i svjetski viceprvak nije uspio obraniti naslov. Već u drugom kolu ždrijeb ga je namjerio na vjerojatno najtežeg mu protivnika, Norvežanina Ordemanna koji je bio takozvana mina u ždrijebu zbog promjene kategorije. U neizvjesnom i uzbudljivom meču pobjeda je otišla na stranu Norvežanina.

Uzbudljivo je bilo i u srazu ženske teške kategorije između još uvijek juniorke Magdalene Matić iz splitskog Marjana i odlične Britanke Rebecce Mcgowan, aktualne svjetske viceprvakinje. Britanka je odlila svim napadima mlade Magdalene i slavila s 2:3 i 2:6 u rundama. 

Europska prvakinja za mlađe seniore u kategoriji do 53 kilograma Mia Tukić u prvom je kolu imala najtežu borbu koja je mogla usmjeriti prema medalji ili ostaviti praznih ruku. Izvrsna reprezentativka Bosne i Hercegovine Ada Avdagića slavila je protiv Splićanke te otišla u borbu za medalju. 

Drugog dana nastupio je i Jan Flegar iz Jastreba iz Zagreba, ali je bolji od njega s 0:2 u rundama bio predstavnik Rusije. 

POSLJEDNJE DODANO: