VJEČNI KLASIK

Hrvati su odabrali najljepšu ljubavnu pjesmu

Ljubav je neiscrpan izvor inspiracije za umjetnike, a pogotovo glazbenike. Gotovo svi imamo neku omiljenu ljubavnu pjesmu koja nas uvijek pogodi ravno u srce ili nas veže za neke posebne uspomene. Povodom ovogodišnjeg Dana zaljubljenih, zamolili smo vas da nam u anketi pomognete odabrati najljepšu domaću ljubavnu pjesmu, piše zadovoljna.hr

Od evergreena “Samo jednom se ljubi” legendarnog Ive Robića do velikog recentnog hita “Trebaš li me” iz pera Matije Cvekaotpjevanog u duetu s Eni Jurišić – među 15 predloženih pjesama uistinu se našlo nešto za svačiji glazbeni ukus i emotivni sklop.

Najljepšom domaćom ljubavnom pjesmom proglasili ste još jedan obožavani klasik. To je pjesma “Vjeruj u ljubav” koju je otpjevao neprežaljeni Oliver Dragojević.

Glazbu i tekst za ovu himnu ljubavi napravio je hrvatski glazbeni velikan, Zdenko Runjić, cijenjeni skladatelj i autor nekih od najljepših pjesama u povijesti hrvatske zabavne glazbe.

Pjesma je objavljena na istoimenom Oliverovom četvrtom studijskog albumu iz 1979. godine, na kojem se našla i predivna balada “Ključ života” te kultni “Nocturno” za koji je glazbu napravio Runjić, a nezaboravne stihove pisao Jakša Fiamengo.

POSLJEDNJE DODANO: