VRLO, VRLO BITNA POBJEDA

Hrabri i beskompromisni Alkar slavio protiv Cibone!

Iznimno je dobru utakmicu odigrao Alkar na domaćem parketu i posve zasluženo slavio pored Cibone. Od starta je domaći sastav gospodario parketom, uz tek kratak period manjka dobrih ideja, ali ono najbitnije – na konto je stigla još jedna pobjeda, a ova je bila od iznimne važnosti.

Otvorio je Alkar beskompromisno, dosta dobro je to izgledalo u startu, posebice u obrambenim reakcijama pa je nakon početnih deset minuta igre semafor pokazao devet viška u korist domaće momčadi (20:11). Energetski potencijal u potpunosti je bio na strani Sinjana, premda je jedan podatak dodavao vodu na taj mlin, i to jer se za treći krug natjecanja domaći sastav pojačao s dva igrača u unutarnjoj liniji u vidu Amerikanca Noaha Gurleyja i Srđana Brocića.  

Na pogon raspjevane publike jedrio je Alkar sve do trenutka kada tehničku pogrešku nije zaradio i inače problematični pojedinac zagrebačke momčadi Filip Bundović, a umjesto kao dodatan intezitet vjetra, pokazao se to kao početak mini krize Alkara koju je ipak na vrijeme zaustavio Maksim Matulina. Došla je Cibona tada na svega minus od pet (37:32), zabili su po tricu Aranitović i Majcunić uz još dva poena Pavkovića što je bio znak Damiru Milačiću da okupi svoje momke kod klupe. Nakon dva je perioda razmak na semaforu bio na šest (40:34).

Imala je Cibona na otvaranju treće četvrtine i minus četiri, ali je vezanim koševima Aloka, Marčinkovića i Jukića utakmica ponovno ušla u mirnije vode, i bilo je zapravo tako sve do posljednjeg zvižduka sudačke trojke na utakmici. Uzročnik kratke pauze u posljednjem je periodu bio nanovo Bundović koji je zaradio nesportsku, udario je Aloka pod košem pa je morao na ranije tuširanje.

Alkar – Cibona 73-62 (20-11, 20-23, 13-8, 20-20)

Sinj. Gradska dvorana Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 350

Alkar: Alok 12, Brocić 3, Anderson 14, Blatančić 10, Nazor, Matulina 3, Boban 3, Marčinković 11, Gurley 5, Tomašević, Vučić, Jukić 12.
Cibona: Radovčić 10, Perasović 4, Majcunić 10, Pavković 4, Crnogorac, Aranitović 14, Ferderber, Krizmanić, Katanović 6, Kujundžićž, Bundović 14.

POSLJEDNJE DODANO: