ADVENTSKA ČAROLIJA U HNK SPLIT

Grad Split, HNK i TZ Split daruju Orašar – besplatni baletni spektakl za građane

U ponedjeljak, 4. prosinca, Turistička zajednica grada Splita i Hrvatsko narodno kazalište Split udružuju snage kako bi Splićanima pružili poseban božićni ugođaj. Naime, ove godine građanima se poklanja besplatan prikaz baletnog spektakla Orašar, najizvođenijeg bijelog baleta na svijetu.

Orašar, čija je koreografija prenesena od strane Božice Lisak, okuplja više od 130 plesača na sceni, uključujući ansambl Baleta i mlade plesače iz Baletnoga studija. Uz bajkovit sadržaj i impresivan dramaturški tok, ovaj spektakl obiluje glazbom Čajkovskog, koja plesačima pruža priliku da pokažu svoje iznimno umijeće.

Humanitarni karakter izvedbe dodatno naglašava suradnja Grada Splita, Turističke zajednice grada Splita i HNK Split, koji su već podijelili ulaznice s institucijama poput Doma Maestral, DES-a, Centra Slava Raškaj, Centra Juraj Bonači i Udruge Anđeli. Ostatak besplatnih ulaznica bit će dostupan građanima na blagajni HNK danas od 12 sati.

Direktorica Turističke zajednice grada Splita, Alijana Vukšić, izrazila je zadovoljstvo suradnjom s Hrvatskim narodnim kazalištem Split te istaknula humanitarnu notu prikazivanja Orašara kao poklon građanima uoči adventskog razdoblja.

Zadovoljstvo nam je u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem Split, sugrađanima pokloniti ovu iznimnu izvedbu na samom početku našeg adventskog programa. Orašar je izazvao velik interes i smatrali smo kako je naša obveza organizirati besplatno prikazivanje. U sljedećim danima smo, u suradnji s Gradom Splitom i brojnim partnerima, pripremili bogat program za građane i naše goste koji će kulminirati spektakularnim dočekom nove godine na Rivi.– poručila je direktorica Alijana Vukšić.

Građani koji nisu uspjeli osigurati ulaznice unaprijed imaju priliku preuzeti preostale besplatne ulaznice neposredno prije početka predstave u ponedjeljak. Detalje o ukupnom programu splitskog Adventa mogu pronaći na službenoj web stranici.

POSLJEDNJE DODANO: