Sami Hyypiä dobio otkaz u Bayeru

Finski 40-godišnji trener Sami Hyypiä dobio je otkaz na dužnosti trenera Bayera iz Leverkusena. Do kraja ove sezone momčad će voditi trener juniora Sascha Lewandowski (42).

Nakon 10 godina igranja za Liverpool, Hyypiä je zadnje dvije godine igračke karijere proveo u Bayeru. Kada je objesio kopačke o klin, primio se trenerskog posla. Prošlu sezonu je vodio ”apotekare” zajedno s Lewandowskim, a od ove sezone je samostalno preuzeo vođenje momčadi.

Bayer je u prvom dijelu sezone pod vodstvom finskog stručnjaka nizao odlične rezultate, ali je u zadnjih devet rundi pretrpio čak šest poraza, uz dva remija i samo jednu pobjedu, čime je maksimalno kompromitirao plasman u Ligu prvaka iduće sezone.

– Odluka o raskidu suradnje sa Samijem za nas je bila vrlo teška s obzirom na fantastičan posao koji je odradio kod nas u dvije godine. ono što je zajedno sa svojim stručnim timom napravio u prvom dijelu sezone je debelo nadmašilo naša očekivanja, te je zaradio pohvale sa svih strana. Međutim, sadašnja kriza je suviše bolna za nas. Dramatičan razvoj događaja zadnjih tjedana nije nam ostavio drugog izbora nego da se rastanemo sa Samijem. Trebamo i želimo pokušati još nekako spasiti ovu sezonu – objasnio je sportski direktor kluba Rudi Völler.

Die Welt izvještava kako je nekadašnji dugogodišnji Werderov trener Thomas Schaaf (52 godine) favorit za Bayerovu klupu od iduće sezone.

POSLJEDNJE DODANO: