Split: Otvorena izložba “Nedovršene modernizacije”

“Nedovršene modernizacije”, inače, zaokružuje dvogodišnji istraživački projekt koji je pokrenulo Udruženje hrvatskih arhitekata u suradnji s Društvom arhitekata Beograda, Koalicijom za održivi razvoj (Skoplje), Umjetničkom galerijom Maribor (Maribor), Oris- kućom arhitekture (Zagreb) i Muzejem za arhitekturu i dizajn (Ljubljana)

Izložba predstavlja 23 zasebna tematska istraživanja popraćena multimedijalnim sadržajem i serijom 76 autorskih fotografija arhitekture regije bivše Jugoslavije bečkog arhitekta Wolfganga Thalera.

Voditelji projekta i kustosi izložbe su Maroje Mrduljaš i Vladimir Kulić. Splitska ko-kustosica je Višnja Kukoč, a za grafičko oblikovanje izložbe zadužen je Damir Gamulin.

Nedovršene modernizacije, inače, zaokružuje dvogodišnji istraživački projekt koji je pokrenulo Udruženje hrvatskih arhitekata u suradnji s Društvom arhitekata Beograda, Koalicijom za održivi razvoj (Skoplje), Umjetničkom galerijom Maribor (Maribor), Oris- kućom arhitekture (Zagreb) i Muzejem za arhitekturu i dizajn (Ljubljana).

U projektu je sudjelovalo više od 30 istraživača s područja čitave bivše Jugoslavije koji dokumentiraju i analiziraju arhitekturu i urbanizam u socijalističkoj Jugoslaviji i zemljama sljednicama. Modernizacije iz socijalističkog perioda bili su najveći val urbanizacije regije u specifičnom društvenom i geopolitičkom kontekstu.Nakon Maribora, Beograda, Zadra, Ljubljane, Sarajeva, Cetinja, Skoplja, Tirane stiže i u Split, a razgledati se može do 18.travnja.

POSLJEDNJE DODANO: