INOVATIVNE PRAKSE

HGK ŽK Split otkriva kako uspješno zapošljavati državljane trećih zemalja

HGK ŽK Split poziva na radionicu pod nazivom “Procedure i izazovi pri zapošljavanju državljana trećih zemalja”, koja će se održati u utorak, 5. ožujka 2024., s početkom u 10 sati, u prostorijama Županijske komore Split.

Ova radionica je namijenjena tvrtkama koje imaju potrebu za zapošljavanjem strane radne snage, s fokusom na pružanje pregleda postupaka, potrebne dokumentacije, procedura te izazova koji se mogu pojaviti pri zapošljavanju stranih radnika. Predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područne službe Split i Ministarstva unutarnjih poslova – Sektora za imigraciju, državljanstvo i upravne poslove Policijske uprave Splitsko-dalmatinske će govoriti o proceduri zapošljavanja državljana trećih zemalja.

Na radionici će biti predstavljena i novoosnovana Zajednica agencija za zapošljavanje HGK, te će se raspravljati o mogućnostima zapošljavanja stranih radnika putem agencija. Nakon radionice, predviđeni su poslovni susreti s predstavnicima agencija za zapošljavanje s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Uz to, radionica označava početak Tjedna za turistički sektor pod nazivom Priprema, pozor… turizam!, koji će se održati od 5. do 8. ožujka 2024. u Županijskoj komori Split.

POSLJEDNJE DODANO: