SUBOTNJA ŠPICA U SINJU

HDZ-ovci se molili pred Gospom, Bulj dijelio upaljače i letke, Milanović dolazi na ragbi

Sinj je u subotnje jutro središte cijele Dalmacije. Politički oponenti iskoristili su sunčano vrijeme za druženje sa simpatizerima i članovima stranaka na sinjskoj Pijaci. HDZ-ove snage predvođene domaćim Igorom Vidalinom, predsjednikom lokalnog ogranka stranke prvo su ušle u crkvu Gospe Sinjske gdje su ih dočekali fratri. Premda je Hrvoje Zekanović, član Hrvatske demokršćanske stranke, na koalicijskoj listi s HDZ-om, HSLS-om i HSU-om, postavljen na sedmo mjesto na listi, najavio konferenciju u 9:30 sati, bez odgode se ona nije održala. Zekanović je, međutim, ipak u Sinju viđen.

Miro Bulj, koji je šetnju HDZ-ovaca promatrao s pristojne udaljenosti, dijelio je sugrađanima letke i upaljače. Nekoliko ih je dao i HDZ-ovom stranačkom doajenu Anti Sanaderu.

Koliko toj stranci znači Sinj, veli gradonačelnik tog grada, jasno je u činjenici da iz Sinja na listi nemaju nikoga.

– Oni su obezvrijedili našu kunu, našu granicu, našeg radnika, ali i moj Cetinski kraj,l. Koalicija nečistih potoka misli da može sve ispraviti, a izvor im je čist kao Ćosin potok u Sinju – rekao je Bulj.

A nam je najbitnija sigurnost naših granica i da ćemo napraviti sve da hrvatska vojska bude na hrvatskim granicama. Neka narod izađe na izbore. Mladi, vi ste budućnost. Glasajte za svoju budućnost i za promjene – podvukao je Bulj.

Premda je bio najavljen i dolazak aktualnog premijera Andreja Plenkovića u Sinj, ujedno i šef stranke subotu će iskoristiti ipak za druženje s građanima u Slavoniji dok će aktualni predsjednik države Zoran Milanović popodne biti gledatelj na tribinama ragbi terenu u Sinju gdje finale prvenstva u ragbiju igraju Sinj i Mladost.

POSLJEDNJE DODANO: