SPLIT VS. DUBROVNIK

HDZ-ov plan za turizam: Franković ističe Dubrovnik kao model, Split kao primjer kaosa

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković na konferenciji za novinare istaknuo je da je po pitanju turizma Dubrovnik primjer uspješnosti, a Split primjer stihijskog turizma.

Naime, komentirajući kako je Vlada premijera Andreja Plenkovića donijela prvi Zakon o turizmu koji će omogućiti jedinicama lokalne samouprave da samostalno upravljaju turizmom, Franković ćje komentirao rezultate u turizmu dva grada te predstavio plan HDZ-a za sljedeći mandat u ovoj oblasti.

Split, najveći grad u X. izbornoj jedinici, je primjer neodgovornog upravljanja, stihijskog turizma i gradonačelnika koji ne zna što bi. On prepiše komunalni red od Dubrovnika pa ga ne zna provesti u djelo i implementirati. Prije nešto manje od godinu dana Puljak je došao u naš grad i isticao kako je Zakon o turizmu loš, kako neće biti provediv. O tome je progovarao iz Dubrovnika, grada koji je već sad prepoznat po brojnim uspjesima po pitanju uvođenja mjera održivog turizma. Postali smo u istoj godini šampion turizma, a Split je prepoznat kao grad gdje se urinira i povraća na ulicama. Uveo je zaštitare misleći da se tako može uvesti red, a mi smo učinili nešto potpuno drugačije, regulirali smo turizam i buku u povijesnoj jezgri kroz zakonske akte – zaključio je Franković i dodao kako građani moraju biti svijesni činjenice da samo HDZ imaa konkretne mjere i prijedloge za poboljšanje kvalitete života.

POSLJEDNJE DODANO: