JAVNOSTI ĆE IZNIJETI DETALJE

HDZ i Domovinski pokret dogovorili Vladu

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje o formiranju nove parlamentarne većine i strukturi buduće Vlade, potvrdio je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Prijedlog postignutog dogovora, uključujući raspodjelu resora buduće Vlade, bit će iznesen pred stranačkim tijelima tijekom današnjeg dana, nakon čega ćemo javnost obavijestiti o svim detaljima. Nakon potvrde od strane stranačkih tijela, pristupit će se prikupljanju potpisa kako bi mandat za sastavljanje buduće Vlade HDZ-a, Domovinskog pokreta i partnera dobio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković – objavljeno je.

Zastupnik mađarske nacionalne manjine Robert Jankovics je ranije izjavio na N1 da manjinci podržavaju Andreja Plenkovića za premijera, ali nije otkrio točan broj potpisa manjinaca.

Imat ćemo i mi svoj ‘the cunning plan’ i držat ćemo se toga. Mislim da će to izgledati dosta dobro, a odluke će se vjerojatno donositi ad hoc – poručio je Jankovics.

Ako se HDZ i DP dogovore, vidjet ćemo koliko je to potpisa. Tek nakon toga će doći Klub zastupnika manjina sa svojim potpisima za mandatara. Svi moji kolege podupiru Andreja Plenkovića za premijera, a tko će dati potpis, to je dio našeg velikog plana – dodao je Jankovics.

POSLJEDNJE DODANO: