NEMA OPASNOSTI PO ZDRAVLJE

Halmed s polica povlači kremu zbog neispravnosti u kakvoći

Halmed je objavio još jedan lijek koji se skida s polica ljekarni. Riječ je o Soolantra kremi.

Izjavu prenosimo u cijelosti:

Tvrtka Medika d.d., distributer lijeka SOOLANTRA krema (ivermectin), u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serije 2414239A predmetnog lijeka. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Navedeni postupak povlačenja provodi se zbog neispravnosti u kakvoći koja se odnosi na kontaminaciju koja nema opasnost po zdravlje.

Budući da odobrenje za stavljanje u promet u Republici Hrvatskoj nema niti jedan lijek s istom djelatnom tvari u istom farmaceutskom obliku, navedeni lijek se nabavlja postupkom izvanrednog unošenja temeljem izjave zdravstvene ustanove o potrebi za nabavkom lijeka ili za nužne slučajeve liječenja na pojedinačni recept.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije, stoji na njihovim web-stranicama.

POSLJEDNJE DODANO: