KOMENTAR

Hajdukov dres za Plenkovića zamorno je bezvezan i nemaštovit bljesak kakvog HDZ-ovca…

Veselo je bilo u subotnje prijepodne podno Marjana:  očekujući nove izbore i staru garnituru, koja će sasvim sigurno u narednim mjesecima hodočastiti u dalmatinske krajeve češće nego obično, vrhuška HDZ-a na Gripama je slavila dane devedesetih.

A jedan detalj sa skupa koji je sada i službeno započeo kampanju u Splitu, iako je drvljenje o uspjesima Vlade i slatkorječive najave o novim ulaganjima temeljenima na vertikali vlasti već odavno aktualno, pokazao je cijeli karakter i doseg splitske garniture HDZ-ovaca.

– Meni je Hajduk drag, neka Hajduk bude još jači nego što je s Perišićem – prije koji je dan predsjednik Vlade i šef HDZ-a Andrej Plenković odgovorio na novinarsko pitanje iz trećeg pokušaja, u trenutcima kada je Ivan Perišić predstavljen kao ekskluzivno pojačanje Hajduka do kraja i u narednoj sezoni.

Njegov debi za momčad Mislava Karoglana očekuje se krajem travnja, nakon što u potpunosti zaliječi koljeno koje je u rujnu morao operirati.

Povratak Perišića u hrvatsko prvenstvo i Hajduk sportska je tema mjeseca, ako ćemo biti skromni i nećemo reći godine, a Hajdukov dres kao poklon Plenkoviću zamorno je bezvezan i nemaštovit bljesak u svoj toj želji dolaska do srca cijele jedne armije i pokojeg novog birača.

Bilo bi dobro da pronađu nekakvu konzistentnost, umjesto da melju samo kako bi mljeli ili u politiku miješaju Hajduk kako bi dobili koju sekundu na TV ekranima. “Neću politiku u svoju butigu” kultni je citat Borisa Dvornika u glumačkoj ulozi brijača Meštra, a “Neću butigu u svoju politiku” neduhovit i neuspjeli pokušaj Ivice Puljka da pokaže da je drugačiji od drugih. U ovom slučaju s Gripa – i jedno i drugo.

Cirkus je, ukratko, bio potpun.

POSLJEDNJE DODANO: