SPREMAJU SE ZA SUSRET

Hajduk uoči prvog derbija objavio fotografiju najvećih zvijezda Poljuda uz komentar: “Što ćemo?”

Pred Hajdukom i Dinamom su dva derbija za redom, oba na Poljudu. Najprije se susreću u subotu (30. ožujka od 19.30) u 28. kolu Hrvatske nogometne lige. Obzirom da vodeća Rijeka igra protiv Rudeša i izgledno je da će uzeti tri boda, oba kluba žele maksimalan broj bodova ukoliko žele zadržati korak u utrci za naslov. Nakon toga susreću se 3. travnja u polufinalnoj utakmici Hrvatskog kupa.

Uoči utakmice, domaćin ovih susreta putem društvenih mreža poslao je poruku svojim navijačima koji se nadaju osvajanju trofeja nakon gotovo dva desetljeća. Objavili su fotografiju s treninga na kojoj su oko lopte okupljeni Nikola Kalinić, Marko Livaja i Ivan Perišić. Uz sliku stoji pitanje: – Šta ćemo?

Navijači kluba ostali su mnoštvo odgovora u komentarima na objavu. – Ošišat Livaju, bio je najčešći komentar kojima se očito ne sviđa kapetanova frizura, a pojavili su se i oni koji tvrde kako kraća kosa Livaji donosi više golova. “Idemo na pobjedu” i “sve bodova do kraja“, napisali su drugi. 

Bilo je i onih manje entuzijastičnih. – Počet igrat k’o navodni prvaci, stoji u jednom komentaru. – Smijat se i keljiti na svakoj slici sa treninga, a onda se popišat na 30 tisuća ljudi ka’ i svaki put, napisao je jedan navijač očigledno nezadovoljan igrom koju u posljednje vrijeme pokazuju prošlogodišnji jesenski prvaci, piše večernji.

U međuvremenu, utrka za titulu prvaka Hrvatske ostaje neizvjesna. Rijeka je trenutno prva s 59 bodova i predstoji im utakmica s Rudešom. Hajduk je drugi s 55 bodova, a Dinamo treći s 54 boda, ali i zaostalom utakmicom protiv Varaždina. Ukoliko sada uzmu bodova Hajduk će zadržati korak s Rijekom i poprilično otežati posao Dinamu. S druge strane, plavi imaju priliku isto napraviti Hajduku.

POSLJEDNJE DODANO: