FEŠTA NA POLJUDU

Hajduk protiv Gorice želi sedmu uzastopnu pobjedu u prvenstvu

Sudar dvije čelične obrane, obje sa samo devet primljenih pogodaka (Hajduk u 16, Gorica u 15 utakmica), u fantastičnom dekoru Poljuda (bez obzira kakvi će vremenski uvjeti biti) jest ono što ovaj dvoboj čini derbijem 17. kola SuperSport HNL-a. Uostalom, i njihov položaj na tablici (prvi – četvrti) ide u prilog toj tezi, pogotovo što će Poljud pohoditi najmanje 20.000 gledatelja, vjerojatno i više, ali pričekajmo dok se to službeno ne obznani tijekom drugog poluvremena.

Hajduk je u 19 domaćih utakmica u 2023. godini gledalo čak 360.759 gledatelja, što je prosjek od fantastičnih 23.733. Od toga je 18 utakmica bilo u prvenstvu, a samo jedna – na žalost – u Konferencijskoj ligi (0:0 s PAOK-om). Dakle, Bijeli će se približiti brojci od 400.000 gledatelja.

Na stranu ti podaci koji su za ponos, Mislav Karoglan i igrači imaju svetu obavezu ostvariti sedmu uzastopnu pobjedu u prvenstvu, te se s navijačima u Splitu oprostiti u slavlju. Sljedeće dvije utakmice s kojima će se zatvoriti ova godina, ali i prvi dio prvenstva, odigrat će u Zagrebu. Najprije u sljedeći petak s Lokomotivom u Kranjčevićevoj ulici i onda u najvećem derbiju s Dinamom u Maksimiru. Zna se što vojska navijača priželjkuje, ali „proizvođačima“ je zabranjeno razmišljati u tom smjeru. Samo je prva utakmica važna, za druge ima vremena.

Očekujem kvalitetnu Goricu, igraju kroz pressing, tu su stvarno kvalitetni. Primili su samo devet golova u prvenstvu, pretendenti su za Europu. Sviđa mi se kako igraju, čeka nas izuzetno teška utakmica. Imamo plan za svakog protivnika, moramo se prilagoditi planu, kada možemo pritisnuti to i napraviti. Nekada se moraš i spustiti. Treba biti precizan – naglasio je Karoglan. – Sigurno možemo očekivati dobru utakmicu, dolazimo se nadigravati i probati uzeti što je više moguće. Očekuje nas fenomenalna atmosfera, praznik nogometa. Za nas je ključ izdržati početni pritisak Hajduka, jer na taj način su lomili Osijek i Istru – rekao je trener Gorice Dinko Jeličić

POSLJEDNJE DODANO: