ZAVRŠENO SUĐENJE

Hajduk poslao poruku podrške Mariju Vuškoviću: “Mi nikada nismo sumnjali u tvoje poštenje!”

Završeno je dvodnevno suđenje hrvatskom nogometašu Mariju Vuškoviću (22), optuženom za korištenje dopinga. Bild je objavio da je branič njemačkog drugoligaša HSV-a oko 16:30 napustio Međunarodni sportski sud (CAS) u švicarskoj Lausannei, a sportski direktor njegova kluba Jonas Boldt pretpostavlja da će odluka biti donesena prije početka iduće sezone, odnosno najkasnije do početka kolovoza. Podršku je svom bivšem igraču pružio i splitski Hajduk.

-Ovim putem izražavamo podršku našem Mariju Vuškoviću u ovoj izazovnoj životnoj situaciji. Mario, mi nikada nismo sumnjali u tvoje poštenje. Uvijek si bio primjer dobrog ponašanja, uzornog mladog čovjeka i pravog sportaša. Hajduk stoji uz tebe, čvrsto vjerujemo u tvoju nevinost i sigurni smo da ćeš iz ove priče izaći čist i jači nego prije, objavio je Hajduk.

Podsjetimo, sud Njemačkog nogometnog saveza (DFB) u Frankfurtu u ožujku 2023. proglasio je Vuškovića krivim za korištenje dopinga te ga suspendirao na dvije godine. Vuškovićevi odvjetnici tražili su oslobađajuću presudu, dok su Nacionalna antidopinška agencija Njemačke (NADA) i Svjetska antidopinška agencija (WADA) tražili povećanje suspenzije s dvije na četiri godine.

POSLJEDNJE DODANO: