ODRŽANA SKUPŠTINA HAJDUKA

Hajduk ovu godinu završio u velikom minusu: “Ovaj gubitak će biti računovodstveni, ‘cash flow’ je siguran”

Na Poljudu je danas održana redovna skupština Hajduka na kojoj su prisustvovali čelni ljudi kluba i njegovi dioničari, od predstavnika Grada Splita do navijača i predstavnika udruge Naš Hajduk. Skupština je imala deset točaka dnevnog reda. Komentirali su klupske financije, rezultatski i projektni ciljevi za budućnost, uključujući plan o izgradnji novog stadiona itd.

-Za navijače je najvažnije prvo mjesto, a za klub je ključna Europa. Zamislite što bi bilo da Hajduk uđe u finale nekog europskog natjecanja. Nama je mjesto u Europi. To je najveći zadatak svih nas u nadolazećim godinama. Marko Livaja je naš ključni igrač, simbol ovakvog Hajduka. Sretni smo da je s nama, znamo da je i on sretan što je tu. Skauting i sportska strana rade dobar posao. Može se vidjeti koliko je to dobro. Čestitam Niki na tome. On sam zna koji su nam ciljevi. Bit svih igrača je da sada žele doći u Hajduk. S obzirom na trenutnu situaciju trebalo bi biti još lakše privlačiti igrače.

U 2023. smo prodali dvojicu igrača koje smo doveli, Jana Mlakara i Lukasa Grgića. Na njima je klub višestruko zaradio. Bilo nam je vrlo bitno kako ćemo odraditi transfer Luke Vuškovića. To je bilo bitno zbog reputacije kluba. Da bi dobili najveći transfer, to je Engleska. Problem je što Engleska nije EU, ima reperkusija o tome, ali bilo nam je vrlo važno da izaberemo dobar klub. Uspjeli smo napraviti taj transfer bez da je igrač igrao u reprezentaciji. Nije čak bio ni u U-21. Trenutno stanje, od 2004. smo prvi na zimskoj stanci – rekao je Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić na početku sjednice.

Gubitak Hajduka u fiskalnoj godini 2023. iznosi 12.47 milijuna eura.

-Da smo proknjižili transfer Luke Vuškovića završili bi godinu s pozitivnim rezultatom. Kao što sam prije desetak dana govorio na Gradskom vijeću, izgledno je da ćemo ovu godinu završiti s gubitkom, s obzirom da spomenuti rekordni transfer Vuškovića neće još biti proknjižen – rekao je član Uprave Ivan Matana.

-Ovaj gubitak će biti računovodstveni, ‘cash flow’ je siguran. To je bolja opcija. Imamo prihode koji će se proknjižiti 2025. godine. Mi smo mirni, a prihodi će doći.

Jakobušić je na Skupštini također najavio kako uskoro kreću s naplatom Hajduk Digitala te kako će svi koji se učlane imati prvi mjesec gratis.

-Vidjet ćete puno novosti. Od rođendana 13.2. svaki dan ćemo imati svoje vijesti od 19.11. Mislim da imamo dovoljno sadržaja. Svaki dan ćete moći vidjeti vijesti s Poljuda. Bit će dvije vijesti, sport i vrijeme. Vikendom ćemo imati analize kola. Dogovorili smo se s Joškom Lokasom za kviz. Naša Nera koja sada radi, idemo na novi level. Ključna nam je digitalizacija poslovanja. Sve nam ide u digitalizaciju, pokušavamo hvatati korak. Čekaju nas super stvari u novoj godini.

Jakobušić je kritizirao HNS zbog odluke o uzimanju jedan posto iznosa od transfera igrača iz klupskih blagajni i ostale HNL klubove zbog neodlučnosti oko pokretanja Udruge prvoligaša. Predstavnik Našeg Hajduka Dino Marković kritizirao je Jakobušića: “Očekivali smo konkretne poteze Hajduka po tom pitanju promjena u HNS-u, a dobivamo samo prazne slajdove.

POSLJEDNJE DODANO: