IVAN RADELJIĆ

“Hajduk kao Hajduk sam je po sebi motiv. Trebala bi to biti dobra utakmica!”

Nogometaši Slaven Belupa u subotu od 19.10 na Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš dočekuju Hajduk u 31. kolu SuperSport HNL-a. Bivši igrač splitske momčadi Ivan Radeljić sada vodi Farmaceute.

Farmaceuti su u 30. kolu u gostima svladali posljednji Rudeš prekinuvši negativan niz od šest poraza.

– Bila je to jako teška utakmica. Nakon što smo prekinuli negativan niz, skinuli smo psihološki teret pa će nam sutra biti lakše igrati. A Hajduk kao Hajduk sam je po sebi motiv. Trebala bi to biti dobra utakmica, rekao je trener Slaven Belupa.

Kako se pripremiti za Splićane, kad ni oni sami ne znaju u kojem sastavu će doći?

– To će opet sigurno biti respektabilan sastav Hajduka. Imaju nekoliko ozlijeđenih igrača, nekoliko načetih, ali tko god od njih istrči, bit će to respektabilan sastav za HNL. To će biti sve samo ne lagana utakmica.

Nekad Hajduk u Koprivnici nije pobjeđivao godinama, a sada godinama pobjeđuje.

– Želim od Koprivnice ponovno stvoriti “neosvojivu tvrđavu”. U moje vrijeme dok sam igrao, mislim da tu nismo izgubili nijednu utakmicu ni od Dinama niti od Hajduka. To su bile uvijek tvrde utakmice, njima je tu uvijek bilo teško i neugodno igrati i želim to vratiti u svlačionicu, dečki moraju prihvatiti taj mentalitet i tek kad uđemo u taj “ratnički” mentalitet, onda će im biti teško tu igrati,
izjavio je trener koprivničke momčadi.

Trener Slaven Belupa Ivan Radeljić nekad je igrao u Hajduku te je dao komentar na događanja u splitskom klubu.

– To je specifična sredina i specifičan grad. Igrao sam tamo cijeli omladinski pogon i četiri seniorske godine, a sudjelovao sam i u zadnjem naslovu. Ne znam, to su njihovi problemi, Hajduk je za mene moj klub, bivši, isto kao što je Slaven Belupo moj klub. Ljudi su doveli sve najbolje što se moglo dovesti, a što se dogodilo u njihovoj hijerarhiji, ne znam. Valjda će znati iz toga isplivati, samo se nadam da neće isplivati sutra protiv nas, rekao je Radeljić.

POSLJEDNJE DODANO: