TRANSFERMARKT

Hajduk ima tri od pet najskupljih igrača HNL-a!

Internetska stranica specijalizirana za praćenje klubova i nogometaša – Transfermarkt – osvježila je cijene nogometaša u HNL-u nakon završetka prvog dijela sezone. Činjenica da je Hajduk (41) trenutno ispred Rijeke (35) i Dinama (34) odrazila se i na vrijednost igrača.

Martin Baturina je najskuplji igrač lige, njegova vrijednost je prema njemačkom portalu 18 milijuna eura, a iza njega – i to s velikim odmakom – jesu tri nogometaša Hajduka: Luka Vušković (7 milijuna), Marko Livaja (6,5 milijuna), Rokas Pukštas (6 milijuna). Na 5. mjestu je Bruno Petković s 5 milijuna.

Vušković je, kao što znamo, na izlaznim vratima Hajduka. Njegov transfer u Tottenham je dogovoren, no bit će realiziran tek kad mladić napuni 18 godina, a to će biti tek sljedeće godine. Gdje će u međuvremenu igrati, tek ćemo saznati.

Livaja drži svoju vrijednost, čak i ako nije u glasanju deset kapetana HNL-a ponovo izabran za najboljeg igrača, a Pukštasov uspon je logičan i neće se zaustaviti na 6 milijuna eura. Po mnogima, on će biti novi najveći transfer Hajduka u povijesti. Veći od Vuškovićeva.

Rijeka nakon sjajne jeseni ima tri igrača procijenjena na 3,5 milijuna eura: Marca Pašalića, Tonija Fruka i Nediljka Labrovića. Najveću cijenu u Osijeku ima Ramon Mierez (2,5 milijuna), slijede bivši hajdukovci Darko Nejašmić i Mijo Caktaš (1,8 milijuna).

POSLJEDNJE DODANO: