UŽIVO OD 16:30 SATI

Hajduk bez imperativa s Osijekom s tek stotinjak ljudi na tribinama

Nogometni navijači s nestrpljenjem iščekuju današnji susret na Poljudu gdje će se Hajduk suočiti s Osijekom u utakmici 30. kola SuperSport HNL. Atmosfera je nabijena očekivanjima nakon nedavnih izazova i poraza koje je Hajduk doživio, ali trener Jure Ivanković ističe kako su igrači svjesni svoje odgovornosti te žele pokazati svoju pravu vrijednost na terenu.

Razgovarao sam s igračima, svjesni su svoje odgovornosti i da smo svi skupa hijerarhijski podbacili. Trudimo se, idemo raditi dan po dan. Psihološki pad je bio vidljiv nakon poraza, ali žele pokazati da vrijede više od rezultata u zadnje vrijeme. Bitno je vidjeti tko od ovih igrača želi produžiti svoj boravak na Poljudu. Prostora će biti za mlađe igrače, da dobiju priliku i skupljaju iskustvo – ovako je na konferenciji za medije uoči ovog susreta govorio trener Jure Ivanković koji će voditi momčad do kraja aktualne sezone. 

Hajduk se trenutno nalazi na trećem mjestu prvenstvene tablice s 55 bodova, dok Osijek zauzima četvrto mjesto sa 42 boda. Ova utakmica ima veliku važnost za oba tima u borbi za pozicije na ljestvici.

Hajduk i Osijek tri su puta odmjerili snage u aktualnoj sezoni. U prvoj utakmici odigranoj na Poljudu u listopadu prošle godine gosti su pobijedili s 2:0, zatim je Hajduk u studenom slavio s 1:0 na Opus Areni, a treći susret odigran je također Osijeku u veljači ove godine i završio je rezultatom 1:1. 

Glavni sudac utakmice bit će Fran Jović iz Zagreba, uz podršku pomoćnih sudaca Lukasa Pušića i Daria Kolarevića. Četvrti sudac bit će Toni Dadić, dok će VAR sudac biti Igor Pajač, uz asistenciju Ivana Mihalja kao asistenta VAR sudca.

Važno je napomenuti da će odlukom Disciplinske komisije HNS-a, Hajduk igrati bez prisustva gledatelja na tribinama na ovoj i sljedećoj domaćoj utakmici.

POSLJEDNJE DODANO: