PRESEDAN NA VIJEĆU

Gradski vijećnici protiv osobne nagrade za Pjera Baranovića, sporan je mail

Premda se odluka Komisije za javna priznanja koja bi došla na izglasavanje gradskim vijećnicima, a vezana je za najzaslužnije pojedince i skupine u gradu Splitu za proteklu godinu, smatrala tek kao formalnost da podno Marjana nije slučaj potvrdila je još jedna sjednica lokalnog Parlamenta. Naime, iako predložen od strane Komisije, Pjero Baranović nije izglasan. Baranović je inače kolekcionar i istinski ljubitelj poštanskih markica.

Gradonačelnik grada Splita Ivica Puljak spominjao je službenu prepisku u kojoj je Baranović, navodno, vrijeđao jednog zaposlenika Banovine na što je njegov zamjenik Bojan Ivošević ustvrdio kako se pred drugima u Gradskoj upravi ne bi mogao pojaviti “pred očima” da mu grad udijeli priznanje.

Poštovana gospođo Željković,

nakon današnje tragične obuke za povjerenike i zamjenike povjerenika Civilne zaštite u Divuljama te mobingiranja za prisustvovanje istoj od strane niže rangiranog gradskog službenika, I. V. koji je sebi umislio da ljude može maltretirati neovlaštenim nametanjem obveze, koja je, kako je na kraju ispalo, neobavezna, a o čemu ću, naravno, posebno pisati gradonačelniku Ivici Puljku te nadređenom zamjeniku Bojanu Ivoševiću, ljubazno Vas molim da Grad Split što prije podmiri financijske obveze prema meni za današnje izgubljeno vrijeme provedeno u Regionalnom nastavnom centru civilne zaštite u Divuljama. Molim Vas da me nakon podmirenja financijske obveze razriješite svih obveza prema Civilnoj zaštiti jer, nakon svega, na žalost, istoj na ovakav način ne želim i neću pripadati.

Postoje i druga mjesta za volontiranje koja cijene besplatni aktivizam tako da me ovo više ne zanima!

Također, inzistiram da obavijestite Vašu službu informatike da iz sustava izbriše moje kontakte (e-mail, adresu i broj mobitela) jer ne želim da me više uznemiravate na bilo koji način.

O daljnjim pravnim koracima protiv I. V. odluku ću donijeti nakon konzultacije sa svojim odvjetnicima – navodni je sadržaj spornog maila.

Bilo kako bilo, odlukom gradskih vijećnika Osobne nagrade Grada Splita za prošlu godinu pripale su Branislavu Bosancu zbog dugogodišnjeg društvenog angažmana od javnog interesa i značaja za Grad Split, Tomislavu Nikoliću zbog dugogodišnjeg doprinosa razvoju i unapređenju tehničkog odgoja i obrazovanja djece i mladih putem izvanškolskih i izvannastavnih aktivnosti, Grozdani Ribičić, ravnateljici Gradske knjižnice Marko Marulić, za promociju čitanja i pismenosti te unapređenje knjižnične djelatnosti.

Nagrade za životno djelo idu u ruke profesoru Dejanu Kružiću zbog cjelokupnog znanstvenog opusa, predanog rada i javnog djelovanja usmjerenog na zaštitu interesa grada i građana Splita, dr. Bratislavu Lučinu za izniman znanstveno – stručni opus te vrijedan doprinos hrvatskoj humanističkoj znanosti, potom prof. Željku Baljkasu zbog cjelokupnog rada i doprinosa u promicanju i razvoju sporta i sportske rekreacije u Gradu Splitu, za cjeloživotne zasluge u sportu i promicanje sportskih vrijednost prof. Robertu Kučiću te posthumno admiralu Zdravku Kardumu za doprinos u obrani Splita i Republike Hrvatske tijekom Domovinskog rata.

Dok su za skupne nagrade izabrani Taekwondo klub Marjan za ostvarene sportske rezultate u prošloj godini, Jedriličarski klub Labud Split za 100 godina uspješnog sportskog djelovanja i dugogodišnji doprinos društvenom, sportskom i gospodarskom životu Grada Splita. U istoj kategoriji Nagrada Grada otišla je splitskom Sveučilištu za 50 godina doprinosa razvoju visokog obrazovanja, znanstvenoistraživačkog, umjetničko-stvaralačkog i stručnog rada na visokim standardima izvrsnosti.

POSLJEDNJE DODANO: