MOŽDA UKINU I UPISNO PRAVILO

Gradonačelnik Ivanović sa svojim suradnicima obišao tri gradilišta na području grada Kaštela: “Sva djeca bit će upisana u vrtić”

Gradonačelnik Denis Ivanović zajedno sa suradnicima obišao je danas tri gradilišta na području grada i to završeno groblje u Kambelovcu u sklopu čije je druge faze izgradnje realizirano novih 150 grobnica koliko ih je izgrađeno i u prvoj fazi, radove na dogradnji dječjeg vrtića u Lukšiću te projekt potpune rekonstrukcije Lucijina puta u Kaštel Štafiliću.

-Završeni su radovi na izgradnji groblja u Kaštel Kambelovcu i to druga faza kojom je obuhvaćena izgradnja 150 grobnica, a jednako toliko ih je izgrađeno i u prvoj fazi. Radovi su vrijedni više od 600 tisuća eura bez PDV-a,  a ovih dana će biti obavljen tehnički pregled nakon čega će građani moći početi otkupljivati grobnice. Moram napomenuti  kako će građani grobnice moći kupiti na rate i to u periodu od tri do četiri godine. Grobnice iz prve faze su skoro pa sve prodane, a jednako tako mogu kazati kako smo u fazi pripreme otkupa zemljišta za širenje groblja u Lukšiću , u Gomilici imamo oko 5 tisuća kvadrata zemljišta a u ovoj godini krećemo sa projektiranjem. Radovi  bi išli u 2025. godini, dok za područje Sućurca čekamo državu koja je vlasnik zemljišta i vjerujemo da će to biti u ovoj godini riješeno. Najveći problem su nam Donja Kaštela gdje bi nakon iskazanog interesa građana i suglasnosti išli u širenje groblja u Novom, a konačno rješenje ukopnih mjesta na tom djelu grada svakako je izgradnja gradskog centralnog groblja-kazao je tijekom jučerašnjeg obilaska aktualnih gradilišta u Kaštelima, gradonačelnik Denis Ivanović.

Kraju se privode i radovi na potpuno novom izgledu Lucijinog puta u Štafiliću koja će krajem radova biti neprepoznatljiva.

-Riječ je o projektu vrijednom 320 tisuća eura bez PDV-a, a obuhvatili su rekonstrukciju ceste, nogostupe, novu rasvjetu, hortikulturu dok će jednako tako biti i 24 parkirališta za automobile i sedam za motore. Riječ je o važnoj prometnici jer spaja Tuđmanovu cestu sa rivom u Štafiliću  tako da je ovaj projekt od iznimne važnosti za građane tog dijela grada-kazao je gradonačelnik koji se nakon Štafilića zaputio do Lukšića gdje se izvode radovi na dogradnji vrtića Trešnjica u Kaštel Lukšiću  čija je izgradnja skoro gotova.

-Kroz mjesec dana djeca bi se trebala vratiti u vrtić Trešnjica čija je vrijednost radova oko 500 tisuća eura dok je vrtić Višnjica u Radunu također ušao u fazu početka radova. Ukupno pola novca za ova dva projekta je iz EU-fondova, a njihovom realizacijom stvorit će se oko 100 novih mjesta za djecu, dok će se oko 200 mjesta za mališane osigurati i u novom velikom vrtiću čija će gradnja početi iza spomenika dr. Franji Tuđmanu u Lukšiću. Ovim projektima sva djeca će biti upisana u vrtiće, a jednako tako tada bi mogli ukinuti i trenutno aktualno upisno pravilo, a to je da oba roditelja djece moraju biti u radnom odnosu-zaključio je Ivanović.

POSLJEDNJE DODANO: