ODLIČNE VIJESTI IZ SINJA

Gradonačelnik Bulj dvostruko povećao plaće u sinjskim vrtićima

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj potpisao je Dodatak kolektivnom ugovoru s Iskrom Vostrel Prpić, predsjednicom Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske o povećanju plaća s osnove koeficijenta i osnovice, a potpisivanju Dodatku ugovora nazočila je povjerenica Sindikata u Sinju Maja Barać.

Potpisivanjem Dodatka ugovoru svi zaposlenici DV Bili cvitak od 1. prosinca 2023. godine imaju plaće koje su u potpunosti usklađene sa školama.

Osnovica plaće povećana je s 884,39 na 974,18 eura i svi koeficijenti radnih mjesta značajno su povećani. Zaposlenicima vrtića povećana su prava zaposlenika tako da su veća nego kod zaposlenika u osnovnoškolskom obrazovanju.

Gradonačelnik Bulj je istaknuo kako je od početka svoga mandata fokusiran na rad vrtića, povećanja vrtićkih skupina, a već dva puta je potpisao i kolektivni ugovor kojim su povećane plaće i sva prava zaposlenika.

Podsjetimo, od početka svoga mandata u Dječjem vrtiću “Bili cvitak” otvoreno je 14 novih skupina, a broj djece povećan je sa 603 na 911, gradonačelnik je uveo i besplatan vrtić za svu upisanu djecu. Sva djeca vrtićke dobi upisana su u vrtiće na području Sinja, a za neupisanu djecu jaslične dobi Grad Sinj izdvaja 150 eura mjesečno.

POSLJEDNJE DODANO: