GRADSKI UZBUNA

Gradonačelnici i načelnici o neplaćenim dugovima prema Prometu: “Dug ne možemo podmiriti!”

Na press konferenciji održanoj ispred ulaza u garažu Prometa, gradonačelnici Kaštela Denis Ivanović (HDZ), Trogira Ante Bilić (SDP), Solina Dalibor Ninčević (HDZ), te načelnici općina Dugopolje Perica Bosančić (HDZ) i Klis Jakov Vetma (HDZ) iznijeli su svoje stavove u vezi s velikim dugovanjima koja su ih prošli tjedan prozvali dogradonačelnik Antonio Kuzmanić i direktor Prometa Stanko Sapunar.

Iako su složni da se dug treba platiti, gradonačelnici i načelnici zahtijevaju detaljno obrazloženje od Prometa o nastanku dugovanja u ukupnom iznosu većem od 3,1 milijun eura. Najveći dužnik je Kaštela s dugom od oko 800.000 eura, a iz Javnog gradskog prijevoznika su pojasnili da je dug najvećim dijelom nastao zbog povećanja plaća radnicima.

Postavlja se pitanje hoće li se obistiniti prošlotjedna najava da će se od 1. svibnja obustaviti javni gradski prijevoz na području gradova i općina koje su tvrtki Promet za prošlu godinu ostale dužne.

Dio suvlasnika se dogovorio da će angažirati neovisnog revizora koji će utvrditi točno stanje duga, kako bi se vidjelo kako je došlo do velike razlike koju još moraju nadoplatiti.

POSLJEDNJE DODANO: