NOVI PROJEKTI

Grad Imotski dobio prostore za proširenje dječjeg vrtića, osigurana i sredstva za samostansku dvoranu

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Branko Bačić u nedjelju je u Imotskom uručio ugovore kojima se dodjeljuju sredstava za završetak samostanske dvorane te kojim se Gradu Imotskom prepuštaju prostori u Glavini Donjoj za potrebe proširenja kapaciteta dječjeg vrtića. Radi se o prostorima koje je donedavno koristio MUP. 

Bačić je naglasio kako ga najviše veseli to što će se zgrada državne imovine prepustiti za proširenje kapaciteta vrtića.

-To znači da su demografska revitalizacija i obnova na djelu. Ako je u gradu potrebno dograđivati dječji vrtić to znači da Bogu hvala ima i polaznika, ustvrdio je Bačić i dodao kako je njegovo ministarstvo diljem Hrvatske u slične svrhe darovalo zemljišta za izgradnju ili zgrade za rekonstrukciju. Osvrnuo se i na sredstva za završetak izgradnje samostanske dvorane, koja je osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova.

-Radi se o iznosu od 300 tisuća eura, a prostorije će se koristiti za muzej, multifunkcionalnu dvoranu i ostale sadržaje koji su namijenjeni prvenstveno mladima. To nas također ispunjava radošću jer smo to obećali i napravili, zaključio je Bačić.

Imotski gradonačelnik Ivan Budalić ističe kako će prošireni kapaciteti vrtića bit dovoljni za naredno razdoblje.

-Ovo je nastavak dobre suradnje Vlade Republike Hrvatske s lokalnom zajednicom u Imotskom i Imotskoj krajini. Program društvene i gospodarske revitalizacije Dalmatinske zagore se zahuktao, a uskoro slijedi potpisivanje ugovora za druge infrastrukturne projekte u Imotskom, izjavio je gradonačelnik.

Imotski gvardijan fra Zoran Kutleša zahvalan je na dodijeljenim sredstvima.

-Prije svega hvala premijeru Andreju Plenkoviću jer je prije dvije godine upravo na Dan grada Imotskoga istaknuo kako će pomoći nama franjevcima u izgradnji dvorane i biblioteke. Mnogi su mislili da se radi samo o obećanju, ali hvala Bogu obećanje je danas ispunjeno. Hvala i Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova te ministru Šimi Erliću. Mi fratri to ne radimo za sebe nego za našu župu i za cijelu Imotsku krajinu odnosno društvenu zajednicu, zaključuje gvardijan. Na dvorani je ostavljen i otvor od osnovnih škola koje se nalaze u blizini.

-One nemaju prikladnu dvoranu za susrete i predstave. To je znak da će ta dvorana biti otvorena i školskoj djeci, dodao je.

POSLJEDNJE DODANO: