DRAMA OKO TEN-T PRIJAVE

Goran Kotur kritizira HDZ-ovu vladu: “Zakasnili na europski vlak, drama umjesto rutine”

U oštroj Facebook objavi, Goran Kotur, izvršni tajnik SDP-a za EU i potpredsjednik SDP-a Split, prokomentirao je nedavna događanja u vezi s prijavom za proširenje Transeuropske prometne mreže EU-a (TEN-T) od strane HDZ-ove Vlade.

Kotur je naglasio da je HDZ-ova Vlada zakasnila na “europski vlak”, izrazivši svoje nezadovoljstvo time što su Plenković i Butković tek nakon što je već krenuo taj “vlak” trčali za njim, te su to proglasili “velikim uspjehom”.

Njegovu objavu prenosimo u nastavku:

– Plenković i Butković su zakasnili na “europski vlak”, pa su se trčali za njim i jedva se ukrcali nakon što je već bio krenuo i to proglasili “velikim uspjehom”. Ono što je kod drugih bila argumentirana rutinska prijava za proširenje osnovne Transeuropske prometne mreže prije tri godine, kod nas je sada bila nepotrebna drama. U crvenom na karti su novi dijelovi osnovne Transeuropske prometne mreže EU-a (TEN-T), a u crnom postojeći, s tim da druge članice EU-a nisu čekale “sudačku nadoknadu” nego su se prijavile na vrijeme 2021. još prije nego je Europska komisija predložila Uredbu.

Redovna aktivnost nacionalne vlade članice EU-a kod nas se proglašava “herojskim djelom” premijera s “velikim utjecajem” u Bruxellesu. Ipak, konačni rezultat je pozitivan, pogotovo za Split i Dalmaciju, nakon što je HDZ-ova Vlada “upalila na guranje” oporbe, prije svega SDP-a. Siguran sam da će provedba biti učinkovitija od dosadašnje pripreme, s obzirom na to da će je voditi nova hrvatska Vlada, bez HDZ-a.
– stoji u objavi.

POSLJEDNJE DODANO: