PORIN ZA KOLEGIJALNOST I PRIJATELJSTVO

Glazbenik predložio da se radi Olivera Dragojevića uvede nova nagrada

Bivši član popularne grupe Berekini, Oliver Jakovčev gostovao je u Special Happy Showu. Glazbenik se rado prisjetio suradnje s pokojnim Oliverom Dragojevićem, koji smatra zaslužuje Porina za prijateljstvo i kolegijalnost, dotaknuo se i politike u koju je smatra zalutao.

On je velik čovjek, veliki glazbenik, a prvenstveno veliki čovjek.  Ja slobodno mogu reći da je bio i odličan pjevač.  Naravno da je on nama svima, pa i meni uzor.  Prvenstveno vrhunski glazbenik, a onda iz toga se sve prelijeva, rekao je Jakovčev

Nadodao je da je Oliver bio toliko jednostavan i dobar čovjek, najbolji i da je sam predložio Porin za prijateljstvo i kolegijalnost. Neka se uvede ta kategorija i neka je slobodno daju njemu.

Iako su rado surađivali i družili se, glazbenik je otkrio kako se oko jedne stvari ipak nije mogao dogovoriti s pokojnim Dragojevićem.

Nismo se mogli oko jedne stvari složiti, a to je čije je ulje maslinovo bolje, jedino se tu nismo mogli dogovoriti, on je tvrdio da je njegovo, a ja sam tu kategoričan bio i rekao da je naše s Mutera i Kornata, a on nije popuštao. Ostalo je tako do kraja. Tvrdi lučanin, kako bi on rekao, ispričao je Jakovčev.

Jedan mandat Oliver Jakovčev, bio je zamjenik načelnika općine Tisno. Naknadu od oko 10 tisuća kuna za rad u Općinskom poglavarstvu donirao je tada vaterpolskom klubu Brodograditelj iz rodne Betine.

Radi toga je zaradio uvjetnu kaznu koja je kasnije ukinuta, a zanimljivo je da je Vrhovni sud u svom obrazloženju naveo kako do postupka protiv njega nikad nije ni trebalo doći.

Zalutao sam u politiku, bile su to četiri godine lokalne politike, ali shvatio sam da mi nije tamo mjesto, izjavio je on.

Mjesto mu je kaže u glazbi, a pred njim je pohvalio se i radno ljeto.

Pa evo u skoro vrijeme izlazi napokon moj drugi samostalni CD na kojem će se naći i pjesma Male branke sa Splitskog festivala koji će biti za dva tjedna. Bit će tu i nekih uspješnica s melodija Istre i Kvarnera i par mojih pjesama koje sam namijenio mojim najboljim prijateljima, završio je on.

POSLJEDNJE DODANO: