Ivan Svalina ponio Alkar ka pobjedi u Zaboku, domaći ostali smrznuti na -25

Sreća prati hrabre. Fortes fortunat iuvat. Izreka koja bi se baš u subotnje večer mogla preliti kao sukus susreta u kojem je Alkar slavio u gostima kod Zaboka. Ni oni najoptimističniji simpatizeri “najmanjeg malog kluba na svijetu” iz Sinja (tako je Alkar opisao legendarni Milorad Bibić Mosor – op.a.) nisu mogli slutiti kako će tri poena Ivana Svaline na samom startu susreta zapravo biti znak kako će to biti meč baš tog 26-godišnjaka jer Svalina je nosio sinjske trupe koje se grčevito bore da ostanu u najelitnijem košarkaškom natjecanju.

Izuzetno je funkcionirala obrana Alkara, a kad se uz to doda i iznimno dobra realizacija, uspjeh je bio neminovan. Tek je kratku erupciju na početku imao domaći Amerikanac Glasper, kada je jedino Zabok i imao prednost (9-8), a nastavak, više od 35 minuta igre, u potpunosti je pripalo gostima. Neshvatljivo je srljao Zabok, kola koja su tonule sve dublje jednostavno nisu imali dna, a Sinjani su sve to koristili i kažnjavali da bi već do poluvremena imali +22 (27-49).

Kanonadi Svaline u nastavku se pridružio Bašić, prednost je samo rasla, u jednom trenu došla i do +35 (40-75) da bi se domaći sastav ipak “zadržao na nogama” i kraj susreta dočekao sa zbilja pristojnih, po prikazanoj igri, +25 (63-88). U tom je posljednjem periodu Alkar, podataka radi, zabio tek 13 koševa.

Pobjedom protiv Zaboka su Sinjani u potpunu neizvjesnost doveli tablično stanje jer sada 33 boda imaju Alkar, Škrljevo i Zabok, a baš Škrljevo dolazi na megdan Alkaru nakon uskrsne stanke.

Zabok – Alkar 63:88 (13-21, 14-28, 13-26, 23-13)
Zabok. Gradska dvorana Zabok. Suci: Alfred Jovović, Martin Vulić, Josip Modrić

Zabok: Buljević 3, Stipaničev 3, Perović 14, Antonić 3, Glasper 26, Martinko, Stojanović, Tomić 3, Črnjević 8, Tomas, Bond.
Alkar: Bašić 19, Polutak 6, Svalina 21, Bibbs 16, Jukić 4, Zukanović 3, Pavela 2, Vojedilov, Peevy 10, Vučić 7,

POSLJEDNJE DODANO: