Article

//www.dalmacijanews.hr/files/6197c1956f52dfd2818b468c/80
Foto: pixabay

Za unaprjeđenje usluga dječjih vrtića Šibensko-kninske županije 28,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda

"Ovim projektima omogućit će se realizacija posebnih programa, kao što su glazbeni i sportski programi te će se ojačati kapaciteti odgojitelja i stručnih suradnika posebice u radu s djecom s posebnom potrebama"

Župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić i zamjenica župana Iris Ukić Kotarac primili su ravnateljice dječjih vrtića s područja Šibensko-kninske županije koji su se odazvali pozivu i ostvarili pravo na dodjelu bespovratnih sredstava za nastavak unaprjeđenja usluga u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Temeljem Odluke o financiranju koju je donijelo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, odobrena su sredstva u ukupnom iznosu 28,8 milijuna kuna za osam dječjih vrtića s područja Šibensko-kninske županije.

Bespovratnim sredstvima osiguranim kroz navedene projekte unaprijedit će se usluge za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja kroz opremanje vrtića, osposobljavanje stručnjaka za rad te produljenjem radnog vremena dječjih vrtića.

- Ovim projektima omogućit će se realizacija posebnih programa, kao što su glazbeni i sportski programi te će se ojačati kapaciteti odgojitelja i stručnih suradnika posebice u radu s djecom s posebnom potrebama. Također, vjerujemo kako će realizacija ovih projekata doprinijeti usklađivanju poslovnog i obiteljskog života, na zadovoljstvo roditelja i djece te na dobrobit cijele lokalne zajednice, naglasile su redom ravnateljice dječjih vrtića na primanju kod župana.

Župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić čestitao je ravnateljicama na ostvarivanju prava na dodjelu bespovratnih sredstava te izrazio svoju podršku njihovom zalaganju za bolje uvjete i unaprjeđenje usluga dječjih vrtića kojih su na čelu, piše sibenski.hr.

- Rani i predškolski odgoj i obrazovanje izuzetno su važan dio života svakog pojedinca. U toj dobi djeca usvajaju obrasce ponašanja te znanja i vještine koji su temelj za sva kasnija učenja. Zato je obveza svih nas omogućiti im što kvalitetnije uvjete za rast i razvoj, a upravo ovakvi projekti su primjer dobre prakse i odgovornog upravljanja. U periodu koji je pred nama, imat ćemo priliku povući jako velike iznose sredstava iz europskih fondova te vas pozivamo da nastavite vrijedno raditi i pripremati projekte, a Županija vam stoji na raspolaganju za svu potrebnu pomoć i podršku, poručili su ravnateljicama župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić i zamjenica župana Iris Ukić Kotarac.

hr Thu Dec 30 2021 17:28:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/59e38af3b9e03e99828b45c6/80
Foto: Pixabay

Tuga na otoku: Preminuo bivši načelnik Općine Jelsa

Hvala Vam na svemu! Počivali u miru šjor Marijo. - poručili su iz općine Jelsa

Preminuo je prvi načelnik Jelse Marijo Radonić.- objavili su iz te općine.

- Napustio nas je Marijo Radonić, rođen 1939.godine, prvi načelnik Općine Jelsa. Izabran je na prvim lokalnim demokratskim izborima u Republici Hrvatskoj 1993. godine.

Njegov mandat, kao i život, obilježavale su prije svega skromnost i predanost poslu koji je obavljao. Hvala Vam na svemu! Počivali u miru šjor Marijo. - napisali su.

hr Tue Jan 25 2022 16:42:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/61f0139ae8e9ba0e008b4570/80
Foto: Facebook

Novi objekt u Rupotini poprima novi izgled, pogledajte fotografije

Radovi bi trebali biti gotovi do kraja ožujka
Izgradnja i opremanje Poslovnog centra u Rupotini napreduje i ulazi u završnu fazu.

U sklopu Centra, nove prostore će dobiti tri vrtićke grupe, ordinacija i Mjesni odbor. Što se tiče unutrašnjih radova, keramika je postavljena, a stolarija će uskoro biti završena. Kako je i predviđeno Ugovorom, radovi bi trebali biti gotovi do kraja ožujka, a onda će uslijediti ishođenje uporabne dozvole kao preduvjet za stavljanje objekta u funkciju.

- Nema sumnje da će izgrađenim igralištem i boćalištem svi ljubitelji sporta i rekreacije doći na svoje te uz dodatne sadržaje kvalitetno provoditi slobodno vrijeme. Ovakvih javnih sadržaja nedostaje u Rupotini pa se nadam da će ovo bar donekle zadovoljiti potrebe djece, mladih pa i starijih sugrađana.

Nastavljamo graditi i raditi u skladu s mogućostima, a sve s ciljem kako bi nam u konačnici svima bilo bolje i ugodnije za živit u našem grad. - kazao je gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević.

hr Tue Jan 25 2022 16:13:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/610ab1826f52df4ff58b4619/80

Milanović: "Tko glasa za sankcije Dodiku, hrvatski je izdajnik"

Istovremeno je Bakira Izetbegovića, čelnika bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA), prozvao "kradljivcem vremena" koji dolazi na dijalog s hrvatskim predstavnicima, ali potom ne ispunjava dogovoreno

Srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik hrvatski je sugovornik i ne treba mu uvoditi sankcije, dok čelnik najveće bošnjačke stranke Bakir Izetbegović "kupuje vrijeme" kako bi se izbori u BiH mogli održati po starom izbornom sustavu koji diskriminira Hrvate, rekao je predsjednik Zoran Milanović.

- Dodik nije etnonacionalist, nije šovinist, ne širi etničku mržnju. - kazao je Milanović u obraćanju novinarima nakon posjeta Krašu.

- On je sugovornik. - naglasio je.

Protivi se i europskim sankcijama nalik onima kakve su Dodiku uveli Amerikanci.

- Ako netko iz Hrvatske bude glasao za te sankcije, on je za mene izdajnik. Onda ću ja predstavljati Hrvatsku u Europskom vijeću."

Komentirao Dan Republike Srpske

Istovremeno je Bakira Izetbegovića, čelnika bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA), prozvao "kradljivcem vremena" koji dolazi na dijalog s hrvatskim predstavnicima, ali potom ne ispunjava dogovoreno. - piše Index.

- Vrijeme protječe, izbori dolaze i održat će se po pravilima koja su potpuno neodrživa. Hrvate će pokrasti", u slučaju da ne dođe do izmjene izbornog sustava koji bi spriječio da bošnjački birači ponovno biraju hrvatske predstavnike u najviša tijela susjedne države, upozorio je hrvatski predsjednik.

Komentirajući proslavu Dana Republike Srpske (RS) koja se održala 9. siječnja, Milanović je ponovio da je to "loš datum" jer su nakon njega uslijedili grozni zločini na teritoriju današnje RS.

- To će ih proganjati kao tamna sjenka, kao mramorna gromada. - rekao je, prozvavši izbor tog datuma "politički nepametnim".

- RS je trebala biti vojno uništena sredinom listopada 1995. godine kad hrvatska vojska, samo zato što joj je tako sugerirano ili rečeno, nije ušla u Banja Luku. - kazao je Milanović.

Uslijedilo je uspostavljanje RS-a u Daytonskom sporazumu, što je tada potpisao hrvatski predsjednik Franjo Tuđman.

- Ja to akceptiram, to je sve. - zaključio je Milanović. - piše Index.


hr Tue Jan 25 2022 15:55:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/5ad72fc82af47f217f8b4793/80
Foto: Pixabay

Od 1. veljače nova pravila za putovanja unutar EU, ovo su najvažnije promjene

Nova pravila vrijedit će od 1. veljače, a istog dana na snagu će stupiti i akt kojim se trajanje potvrda o cijepljenju za potrebe putovanja unutar EU određuje na devet mjeseci
hr Tue Jan 25 2022 15:38:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .