Sinergija gospodarstva i visokog obrazovanja kroz projekt WebStart

Uloga HGK je poticati razvoj gospodarstva, a kada to možemo raditi kroz suradnju s obrazovnim sektorom i uključiti mlade onda je to još vrednije. Upravo je projekt WebStart, kojim pomažemo našim mikro poduzetnicima, a studentima otvaramo put u poslovni svijet, sjajan primjer takve suradnje s kojim ćemo nastaviti i ubuduće te ga nastojati i proširiti – rekao je na završnoj konferenciji projekta Webstart, 31. siječnja u HGK Županijskoj komori Split, njezin predsjednik Joze Tomaš.

Projekt Webstart rezultat je suradnje HGK Županijske komore Split i Sveučilišnog odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu, koji su ga uspješno proveli po četvrti put.

Projektom se ostvaruje suradnja mikro poduzetnika iz Splitsko-dalmatinske županije sa studentima Odjela, na način da studenti kreiraju web stranice za poduzetnike. Time, nakon Javnog natječaja odabrani mikro poduzetnici imaju mogućnost besplatno dobiti kvalitetnu internetsku stranicu, koja predstavlja jedan od prvih koraka u izravnijoj komunikaciji sa tržištem i širenju kanala prodaje, a studentima se pruža prilika u praksi upotrijebiti stečeno znanje i suočiti se sa stvarnim potrebama tržišta.

Zadovoljstvo projektom i suradnjom sa splitskom Komorom izrazila je Slađana Brajević sa Sveučilišnog odjela za stručne studije.

Ovaj nam projekt jako puno znači jer predstavlja dodatnu vrijednost obrazovanju naših studenata, a njime ujedno pokušavamo promijeniti trend, ali i percepciju, nedovoljne povezanosti obrazovanja s tržištem rada’’, rekla je Brajević.

Prvo mjesto za svoj rad osvojili su studenti Marko Smoljan i Zoran Tokić za web stranicu za tvrtku Recon d.o.o., drugo mjesto Lucija Čović za web stranicu za tvrtku Najbolji prijevoz d.o.o., a treće Jakov Magazin za web stranicu za tvrtku Cyntus d.o.o.

Nagrađene radove su studenti i prezentirali, iznijevši svoja iskustva pri izradi stranica i suradnji s poduzetnicima, te zahvalivši za ovu značajnu priliku koja može značiti i početak njihove poslovne karijere.

POSLJEDNJE DODANO: